Компании

все компании

"ТАС Агро" збільшить площі олійних культур і вирощуватиме цукрові буряки

23 квітня 2023 року, 12:10
Аграрна група "ТАС Агро" в сезоні-2023 скоротить посівні площі олійних, розширить зернову групу і почне вирощувати цукрові буряки, повідомила прес-служба компанії.

"Не дивлячись на пізній старт посівної, спричинений погодними умовами, всі роботи будуть виконані в оптимальні агрономічні терміни. До посівної залучено сучасні технологічні комплекси, які збільшують точність висіву та підвищують продуктивність робіт", - зазначено в прес-релізі.

При цьому уточнюється, що весняна посівна розпочалася в Кіровоградській області з посіву соняшнику.
"ТАС Агро" 2023 року планує посіяти 23,3 тис. га кукурудзи, 16,1 тис. га соняшнику, 11,5 тис. га сої. "Порівняно з минулим роком тут мають намір скоротити площі під олійними культурами і збільшити під зерновою групою. Площа посівів у компанії загалом не змінилася, але з огляду на продовольчу безпеку та ринкову ситуацію цього сезону в структурі посівів додали цукрові буряки", - наголосили в прес-службі.

Після завершення посівної агрохолдинг проведе додаткове внесення азотних добрив. При цьому компанія має намір змінити технологію живлення рослин, для чого було проаналізовано врожайність культур по кожному полю за останні п'ять років. Відповідно до отриманих даних поля розділили на категорії, згідно з якими будуть планувати врожайність і систему живлення. "Нам вдасться не просто заощадити, а підвищити ефективність інвестованих у добрива коштів", - зазначають у компанії.

До війни "ТАС Агро" обробляв 83 тис. га у Вінницькій, Київській, Кіровоградській, Чернігівській, Миколаївській, Сумській, Херсонській та Дніпропетровській областях, займався молочним тваринництвом (до 5,5 тис. голів ВРХ), володів шістьма елеваторами потужністю одноразового зберігання 250 тис. тонн.
Група "ТАС" заснована 1998 року. Сфера її бізнес-інтересів охоплює фінансовий сектор (банківський і страховий сегменти) та аптечний, а також промисловість, нерухомість, венчурні проекти.
Засновником "ТАС" є Сергій Тігіпко.




Просмотров: 319
Другие новости