Компании

все компании

Україна наростила на 7% експорт "зерновим коридором"

22 квітня 2023 року, 10:29
Україна експортувала через морські порти Одеської області на 7% більше агропромислової продукції, ніж тижнем раніше, її обсяг становив 702,3 тис. тонн. Збільшення відвантажень вдалося домогтися за рахунок тонажності суден, повідомили в Українській аграрній конфедерації бізнесу (УКАБ).

"Кількість кораблів, завантажених за цей тиждень, становила лише 14 одиниць, що на два судна менше за показник попереднього тижня. Фактично збільшення відвантажень вдалося домогтися завдяки збільшенню тонажності суден", - зазначили аналітики.

За їхньою інформацією, у структурі експорту української сільгосппродукції через цей канал найбільші частки припадали на кукурудзу (56%), пшеницю (18%) і макуху соняшникову (14%).

Українська продукція вирушила до країн Азії (Китаю, Бангладеш, Індії та інших), Європи (Іспанії, Португалії та Італії) та Африки (Єгипту).

При цьому загалом ситуація з роботою "зернового коридору" продовжує погіршуватися. Російська сторона призупиняла інспекцію суден у вівторок 11 квітня і в понеділок 17 квітня 2023 року.

Найближчими трьома днями інспекції суден "зернового коридору" поновлять за тимчасовою схемою 50:50, згідно з якою 50% перевірок пройдуть судна з черги, що утворилася, ще 50% - гуманітарні вантажі.

Загалом від початку роботи "зернового коридору" з 1 серпня 2022 року до 16 квітня 2023-го Україна експортувала 28,1 млн тонн сільгосппродукції.




Просмотров: 392
Другие новости