Компании

все компании

Передача зернових вантажів через західні залізничні переходи знизилася на 37%

21 квітня 2023 року, 10:10
Передавання зернових вантажів через західні залізничні прикордонні переходи у квітні знизилося на 37% - з 590 вагонів на добу, що передавалися наприкінці березня, до 374 зараз, повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" (УЗ) Валерій Ткачов на нараді з учасниками ринку в четвер.

За його словами, через зниження обсягу передачі вагонів із зерновими впав на 12,7% і середньодобовий показник передачі вантажів різної номенклатури - з 1,98 тис. вагонів до 1,73 тис.

Загалом в експортному сполученні за 19 діб квітня було перевезено 1,53 млн тонн зерна, зокрема 1,157 млн тонн у напрямку портів і 379,7 тис. тонн у напрямку сухопутних переходів.

"Якщо говорити про експортні перевезення зернових, то за 19 діб ми вже перевезли в експортному сполученні 1,53 млн тонн, і це менше показника показників минулого місяця, ми бачимо зменшення. Якщо така динаміка зберігатиметься, то на експорт ми перевеземо близько 2,4 млн тонн за місяць, тоді як у найкращі місяці перевозили 3,2-3,4 млн тонн", - резюмував Ткачов, зазначивши, що істотне просідання в обсязі перевезень спостерігається у зв'язку із заборонами на ввезення зерна та низки інших продовольчих продуктів, введених Польщею та Словаччиною, а також через перебої в роботі "зернового коридору".

Раніше повідомлялося, що після заборон, запроваджених Польщею та Словаччиною на імпорт широкого переліку аграрної продукції з України, включно із зерновими вантажами, УЗ ввела низку конвенційних заборон на їхні перевезення на адресу залізниць цих країн.

Також, як відомо, "зерновий коридор" припиняв роботу на кілька днів через відсутність інспекцій через саботаж російської сторони у Спільному координаційному центрі.




Просмотров: 196
Другие новости