Компании

все компании

Henkel продає активи в РФ за EUR600 млн

21 квітня 2023 року, 10:54
Концерн Henkel підписав угоду про продаж активів у Росії за 54 млрд рублів, що відповідає приблизно EUR600 млн, консорціуму місцевих фінансових інвесторів, йдеться в повідомленні компанії.

Згідно з нею, до консорціуму входять Kismet Capital, Elbrus Services і Augment Investments, сказано в релізі.

"Усі покупці мають встановлені та давні ділові стосунки в західних країнах і не підлягають санкціям ЄС або США", - наголошується в повідомленні.

Угода вже була схвалена російськими органами. Дата закриття угоди не уточнюється.

Згідно з даними місцевих ЗМІ, Kismet Capital належить Івану Таврину, Elbrus Services - співзасновнику Elbrus Capital Дмитру Крюкову, Augment Investments на 70% основному бенефіціару "Фармстандарту" Віктору Харитоніну і на 30% його партнеру Єгору Кулькову. "Огмент Інвестментс", Kismet Capital і Elbrus Services володіють холдинговою компанією "Інвестиційні рішення - 4" у співвідношенні 71%, 25% і 4%.

Henkel ухвалив рішення вийти з бізнесу в РФ у квітні 2022 року, а на початку березня 2023 року повідомив, що має намір зробити це до кінця першого кварталу. Наприкінці грудня 2022 року Henkel виділила свій бізнес у Росії, з 1 січня він почав працювати незалежно під назвою Lab Industries.

Henkel працювала в Росії з 1991 року. На кінець 2022 року, за даними компанії, їй належали фабрики в Пермі, Саратовській області (Енгельс), Ленінградській області (Тосно), Ставропольському краї, Ульяновській, Новосибірській і Челябінській областях, а також два підприємства в Московському регіоні - в Ногінську і Коломні.

Російський бізнес щорічно приносив групі приблизно $1,06 млрд, заявляла в грудні голова комітету акціонерів і наглядової ради Henkel Симон Бажель-Тра. У звітності компанії за 2022 рік ідеться, що списання російських активів коштувало концерну приблизно 1,1% світових продажів. Виставлені на продаж активи (підприємства в РФ плюс один завод у Білорусії) компанія оцінила в 673 млн євро.




Просмотров: 470
Другие новости