Компании

все компании

G7 розглядають можливість введення повної заборони експорту в Росію - ЗМІ

21 квітня 2023 року, 17:47
Країни G7 напередодні саміту в японській Хіросімі розглядають можливість введення майже повної заборони експорту в Росію, передає агентство "Кіодо" з посиланням на джерело в уряді Японії.

"Країни G7 розглядають можливість заборони майже всього експорту в Росію в рамках продовження санкційного режиму проти Москви", - повідомляє агентство.

Зазначається, що країни "Групи семи" вже припинили експорт до РФ широкого спектра товарів, включно з продукцією, яку можна використати у військових цілях, і предметами розкоші.

"Але останній план може розширити торговельне ембарго на старі автомобілі, шини, косметичні товари та одяг", - повідомило джерело.

Раніше агентство Bloomberg повідомляло, що G7 розглядає можливість "прямої заборони на більшу частину експорту в РФ". Зазначалося, що офіційні особи країн G7 обговорювали цю ідею перед самітом у Хіросімі наступного місяця.

Своєю чергою, генеральний секретар кабінету міністрів Японії Хірокадзу Мацуно на регулярній пресконференції на запитання про можливу заборону заявив, що уряд "утримується від коментарів щодо обміну думками між країнами-однодумцями G7" у зв'язку з можливими санкціями щодо Росії.

Саміт "Групи семи" відбудеться в Хіросімі 19-21 травня.




Просмотров: 402
Другие новости