Компании

все компании

Швейцарія введе санкції проти "Вагнера"

20 квітня 2023 року, 19:14
Департамент економіки, освіти і досліджень (EAER), відповідальний за введення санкцій, сьогодні додав групу Вагнера та інформаційне агентство РІА ФАН (Федеральне агентство новин) до списку санкцій Швейцарії проти Росії.

Як повідомляють на сайті департаменту, зміни набувають чинності з 18:00 20 квітня.

"14 квітня ЄС ввів санкції проти групи "Вагнер" за її активну участь у військовій агресії Росії проти України. Група "Вагнер" - військова організація, що базується в Росії і під керівництвом Євгена Пригожина служить інструментом російської гібридної війни", - ідеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що ЄС запровадив санкції проти російського інформаційного агентства РІА ФАН за поширення проурядової пропаганди і дезінформації.

"Швейцарія наразі також вводить санкції проти цих двох організацій, тим самим посилюючи дію заходів ЄС", - підкреслили у відомстві.

Крім цього, 10 квітня ЄС ввів заборону на мовлення і рекламу телеканалів RT Arabic і Sputnik Arabic. Обидва канали відіграють важливу роль у систематичній міжнародній кампанії російського уряду з маніпулювання ЗМІ та фальсифікації фактів.

"Федеральна рада раніше заявила 25 березня 2022 року, що більш ефективно протиставляти неправдивим і шкідливим заявам факти, ніж повністю забороняти їх. Тому поки ці два ЗМІ не будуть заблоковані у Швейцарії, діятиме заборона на рекламу на них", - ідеться в повідомленні.




Просмотров: 318
Другие новости