Компании

все компании

Фондові індекси Європи знижуються другий день поспіль

20 квітня 2023 року, 16:14
Європейські фондові індекси знижуються в четвер другий день поспіль, інвестори оцінюють статдані та звітності компаній.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 за даними на 13:02 кв знизився на 0,37% і становив 466,41 пункту.

Французький індикатор CAC 40 під час сесії опустився на 0,4%, британський FTSE 100 - на 0,2%, німецький DAX - на 0,7%, італійський FTSE MIB - на 0,9%, іспанський IBEX 35 - 0,5%.

Індекс довіри підприємців до економіки Франції у квітні опустився до 101 пункту порівняно зі 104 пунктами попереднього місяця, повідомило національне статистичне управління Insee. Це мінімальний рівень за останні п'ять місяців. Результат виявився гіршим за середній прогноз аналітиків, що становив 103 пункти.

Ціна акцій Renault SA впала більш ніж на 7%. Французький автомобілебудівний концерн збільшив виручку в першому кварталі на 30% у річному вираженні, при цьому вона перевищила прогноз. Однак компанія заявила, що продовжує відчувати логістичні труднощі.

Папери німецьких автовиробників також дешевшають, зокрема Porsche - на 3,4%, Volkswagen - на 2,8%, Bayerische Motoren Werke AG - на 2,7%, Mercedes-Benz - на 2,6%.

Котирування акцій Stellantis впали на 5% на новині про несподіваний відхід у відставку головного фінансового директора автокомпанії Річарда Палмера, місце якого займе Наталі Найт, повідомляє Trading Economics.

Крім того, дешевшають папери Pirelli & Co. і Ferrari - відповідно на 1,7% і 2,2%.

Британська Deliveroo Plc, оператор сервісу доставки їжі, за підсумками першого кварталу збільшила виручку на 7%, а також підтвердила прогноз на поточний рік. Проте акції компанії дешевшають на 0,6% на тлі падіння кількості замовлень і щомісячної кількості активних клієнтів.

Фінський виробник телекомунікаційного обладнання Nokia Corp. збільшив виручку в першому кварталі на 9,6%, але чистий прибуток виявився гіршим за консенсус-прогноз. Ринкова вартість компанії скорочується на 6,3%.

Шведсько-американський виробник систем безпеки для автомобілів Autoliv повідомив, що побудує фабрику з виробництва подушок безпеки у В'єтнамі, яка почне працювати до кінця 2025 року. Папери компанії дешевшають на 0,4%.

Слідом за падінням вартості нафти дешевшають папери нафтових компаній, зокрема TotalEnergies - на 0,5%, BP Plc - на 0,9%, Shell - на 0,7%.

Тим часом капіталізація шведської Volvo AB зростає на 1,7%. У січні-березні автоконцерн зафіксував рекордні для першого кварталу поставки вантажівок, а портфель замовлень зріс на 32%.

Акції французької L'Oreal SA дорожчають на 0,3%. Зростання порівнянних продажів одного з найбільших у світі виробників косметики в минулому кварталі перевищило очікування аналітиків.

Котирування паперів італійської нафтосервісної Saipem SpA підвищуються на 2,1% також завдяки гарній квартальній звітності.




Просмотров: 363
Другие новости