Компании

все компании

Угорщина з 19 квітня розширила список заборонених для імпорту українських сільгосптоварів до 25

19 квітня 2023 року, 16:00
Міністерство сільського господарства Угорщини з 19 квітня розширило список заборонених до імпорту українських сільгосптоварів до 25.

Як повідомив міністр сільського господарства Угорщини Іштван Надь, якого цитує видання Hirado.hu, заходи запроваджено на проміжний період, що дасть змогу ухвалити значущі та довгострокові заходи ЄС, переглянути повний безмитний характер українських товарів і роботу коридорів солідарності.

Надь пояснив, що заборона поширюється на зернові, насіння ріпаку та соняшнику, борошно, рослинну олію, мед і деякі види м'яса, і діє до 30 червня 2023 року.

При цьому Угорщина не забороняє транзит цієї продукції своєю територією.

Транзитні перевезення, як і раніше, в Угорщині дозволені, але компетентні органи пломбуватимуть вантажі на кордоні, а потім стежитимуть за ними за допомогою електронних пристроїв і патрулів. Процедури транзиту ураженої продукції перевірятимуть по всій країні.

Міністр додав, що перевізників, які порушують правила, можуть оштрафувати. Штраф може сягати повної вартості вантажу.

Нагадаємо, Болгарія ввела тимчасову заборону на імпорт продовольства з України, за винятком транзитних товарів.

Останніми днями Польща, Угорщина та Словаччина заборонили імпорт українських сільгосптоварів, у Румунії лунають заклики до цього через шкоду для місцевих фермерів через нижчі ціни на українську продукцію.

Польща в ніч з 20 на 21 квітня відновлює транзит українських сільгосптоварів за новими правилами.




Просмотров: 296
Другие новости