Компании

все компании

Німеччина надасть Україні 111 млн євро на реконструкцію

19 квітня 2023 року, 14:49
Державний секретар з питань розвитку, координатор уряду ФРН з питань міжнародної допомоги Україні Йоган Фласбарт, який вчора прибув до Києва, узгодив ще один пакет допомоги з віцепрем'єр-міністром Іриною Верещук і міністром фінансів України Сергієм Марченком, повідомляє Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Згідно з повідомленням, Міністерство розвитку інвестує додаткові кошти в розмірі 111 млн євро, зокрема, в житло для переміщених осіб та на підтримку українських муніципалітетів, наприклад, на ремонт та оснащення дитячих садочків, шкіл та лікарень.

"Відновлення України стане гігантським завданням для країни, її народу і для нас як міжнародної спільноти. І воно вже зараз починається, навіть якщо, на жаль, кінця війні не видно. Ця довгострокова перспектива і раннє планування важливі. Ми хочемо показати народу України, що ми будемо й надалі стояти на його боці на знак солідарності. І ми маємо переконатися, що наша короткострокова підтримка відповідає довгостроковому відновленню", - сказав держсекретар.

Він підкреслив, що "йдеться також про інвестиції в майбутнє Європи, тому що сильна економічна Україна також буде важливою опорою нашого загальноєвропейського процвітання".

Фласбарт перебуває в Україні з 18 по 19 квітня як уповноважений Федерального уряду з координації міжнародних зусиль із відновлення. Крім переговорів з українським урядом про розширення двостороннього співробітництва, поїздка охоплює переговори з українським громадянським суспільством про посилення антикорупційних заходів і прозорості, а також обмін думками з українськими підприємцями. Фласбарт також веде переговори з парламентаріями, Українською асоціацією міст і муніципалітетів та ООН.

Згідно з інформацією, Берлін надав Україні 3,6 мільярда євро у вигляді цивільної підтримки з початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому минулого року.




Просмотров: 217
Другие новости