Компании

все компании

Країни Азії зіткнулися з аномальною для квітня спекотною погодою

19 квітня 2023 року, 16:48
Аномально спекотна погода встановилася в багатьох азіатських країнах, зокрема в Індії та Китаї, повідомляють у середу місцеві ЗМІ.

Температурні рекорди для квітня встановлено цього тижня в Лаосі, де температура повітря піднялася до 42,7 градуса за Цельсієм, а також у Таїланді - до 45 градусів за Цельсієм, у М'янмі - до 44.

Напередодні прем'єр Таїланду Прают Чан-Оча висловив стурбованість "небезпечно високими температурами повітря в різних частинах Таїланду". Він повідомив, що в районі Бангкока температура може сягнути 52,3 градуса за Цельсієм.

У Китаї одразу в кількох містах - Ченду, Чжецзян, Нанкін і Ханчжоу - зафіксували рекордно високу температуру повітря.

У низці регіонів Індії метеорологічна служба оголосила про підвищену небезпеку через спеку. У шести містах на півночі та сході Індії температура цього тижня піднімалася вище 44 градусів за Цельсієм, у столиці - вище 40. Очікується, що аномально спекотна погода триватиме до кінця цього тижня. У деяких штатах країни скасовано заняття в школах, повідомляють про 13 померлих від наслідків спекотної погоди.

У більшості регіонів Пакистану і Бангладеш протягом кількох днів повітря прогрівається вище 40 градусів за Цельсієм.

Результати минулорічного дослідження Гарвардського і Вашингтонського університетів свідчили, що сильна спека з небезпечними для людей температурами протягом цього століття, найімовірніше, наставатиме в 3-10 разів частіше, ніж зазвичай.




Просмотров: 438
Другие новости