Компании

все компании

13 українських компаній отримали право робити виплати за договорами перестрахування за кордон

19 квітня 2023 року, 10:34
Національний банк України (НБУ) заніс 13 страхових компаній до переліку страховиків, які мають право здійснювати операції з перестраховиками-нерезидентами, повідомляється на сайті регулятора.

За його даними, 6 березня 2023 року до переліку занесено СГ "ТАС", СК "Універсальна"; 13 березня - СК "Уніка", СК "Арсенал Страхування", СК "АРКС", СК "ПЗУ Україна", СК "ТАС"; 20 березня - СК "ІНГО"; 29 березня - СК "Страхові гарантії України"; 4 квітня - СК "Бусін"; 17 квітня - СГ "Гардіан", "Українську пожежно-страхову компанію", СК "Європейський страховий альянс".

Як повідомлялося, 13 лютого 2023 року НБУ повідомив, що розширив можливості страхових компаній щодо сплати страхових платежів за договорами перестрахування, укладеними з перестраховиками-нерезидентами, а також уточнив вимоги для здійснення таких операцій.

Так, з 14 лютого страховики, страхові та перестрахові брокери змогли здійснювати платежі за відповідними договорами без обмежень за датою укладення таких договорів за умови виконання низки умов.

З метою спрощення процедури проведення платежів з перестрахування за кордон Нацбанк створив перелік страховиків і встановив порядок прийняття рішення щодо включення та виключення страховика з відповідного переліку, а також підстави для залишення звернення без розгляду.

Для включення до зазначеного переліку необхідно направити відповідне звернення до НБУ. Включення страховиків до переліку відбувається за умови дотримання ними низки вимог, а саме: відсутність протягом року до дати подання звернення та протягом періоду перебування у переліку страховиків застосованих до страховика заходів впливу за порушення вимог законодавства у сфері фінансового моніторингу (крім письмового застереження), у сфері реалізації спеціальних економічних та інших санкцій, відповідність вимогам щодо прозорості структури власності, дотримання нормативів платоспроможності, достатності капіталу та ризику, а також дотримання вимог щодо прозорості структури власності.

Крім того, рейтинг фінансової надійності (стійкості) перестраховика-нерезидента, з яким здійснюється операція перестрахування, має відповідати рівню не нижче "A3" (Moody's Investors Service), "A-" (Standard & Poor's), "A-" (Fitch Ratings), "A-" (A.M. Best).




Просмотров: 237
Другие новости