Компании

все компании

Імпорт алмазів до Індії знизився на 19%, експорт діамантів - на 32%

18 квітня 2023 року, 19:41
Імпорт алмазної сировини в Індію в березні 2023 року знизився на 2% відносно лютого, становивши $1,652 млрд, випливає з попередніх даних Ради зі сприяння експорту дорогоцінних каменів і ювелірних виробів Індії (Gem & Jewellery Export Promotion Council, GJEPC).

Порівняно з даними річної давності ($2,04 млрд) імпорт у березні впав на 19%, водночас у фізичному вираженні обсяг імпорту в березні зріс на 14% р/р - у березні до Індії було завезено 1,41 млн карат алмазів порівняно з 1,24 млн карат роком раніше.

Синтетичних алмазів (lab grown) ввезено до Індії в березні на 51% менше відносно даних річної давності, на суму $99 млн, хоча до лютого зафіксовано зростання на 56%.

Експорт діамантів з Індії в березні 2023 року впав на 33% до лютого, до $1,605 млрд. Порівняно з минулим роком ($2,37 млрд) падіння становило 32%.

Експорт синтетичних діамантів із країни в березні ($111 млн) виявився на 18% нижчим за лютий і на 22% нижчим за дані річної давності.

Індія є одним з основних покупців алмазів, насамперед дрібної алмазної сировини з Росії, і найбільшим у світі центром виробництва діамантів, у цій країні виготовляють 95% діамантів світу.

США в березні минулого року заборонили ввезення алмазів і діамантів з Росії, а у квітні "АЛРОСА" потрапила в SDN list. Наразі Індія може вільно експортувати діаманти, вироблені з російської алмазної сировини, в США і країни G7, якщо вони зазнають істотної обробки в індійській галузі ограновування і полірування діамантів.

Тим часом країни G7 готуються запровадити санкції щодо алмазів "АЛРОСА" вагою в 1 карат, повідомляли індійські ЗМІ з посиланням на керівників місцевої гранувальної галузі. Ті з них, хто веде переговори з представниками країн "великої сімки", заявили, що це питання треба переглянути, беручи до уваги значну кількість зайнятих у сфері ограновування алмазної сировини в Індії.

Попередні спроби ЄС запровадити санкції щодо російських алмазів зустріли опір з боку низки важливих учасників алмазного ринку, насамперед Бельгії. Аргументація полягала в тому, що такі санкції вдарять по інтересах учасників важливої для цієї країни галузі (в Антверпені розташований один з найбільших світових центрів торгівлі алмазами). Також бельгійські чиновники зазначали, що за відсутності механізму контролю транзакції просто перемістяться до центрів торгівлі поза ЄС. Для того, щоб обмежити торгівлю російськими алмазами, представники G7 і ЄС обговорюють створення системи глобального відстеження обороту алмазів.




Просмотров: 296
Другие новости