Компании

все компании

Глава МЗС України запропонував Кувейту приєднатися до відновлення України

18 квітня 2023 року, 15:23
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який перебуває з офіційним візитом у Кувейті, провів переговори з керівником Кувейтського фонду арабського економічного розвитку Валідом Аль-Бахаром щодо проєктів із відновлення України.

"У Кувейті я зустрівся з Валідом Аль-Бахаром, виконувачем обов'язків директора Кувейтського фонду арабського економічного розвитку, щоб запросити Кувейт узяти участь у відновленні України. Ми обговорили соціальні та гуманітарні проєкти, зокрема, будівництво шкіл і лікарень", - написав Кулеба у Twitter.

Як повідомляє пресслужба МЗС України, Валід Аль-Бахар повідомив, що його фонд готовий взяти участь у Міжнародній конференції з відновлення України, яка відбудеться наприкінці червня в Лондоні. Він також підкреслив, що взаємодія з Україною стане одним із пріоритетів діяльності фонду.

Співрозмовники приділили особливу увагу проєктам соціального спрямування, зокрема будівництву нових лікарень, шкіл і дитячих садочків в Україні, а також реалізації програм психологічної підтримки та реабілітації українців, які постраждали під час війни.

Міністр і керівник фонду домовилися організувати найближчим часом зустріч експертів України та Кувейту для детального обговорення перспектив співпраці.

Як зазначив Кулеба, що "в загальній перспективі післявоєнного відновлення Україна, ймовірно, стане найбільшим будівельним майданчиком у світі".

Кувейтський фонд арабського економічного розвитку - це державна фінансова установа Кувейту, що бере участь у проєктах розвитку в 105 країнах світу на загальну суму $21,8 млрд.




Просмотров: 276
Другие новости