Компании

все компании

Фондові індекси країн АТР зростають у понеділок

17 квітня 2023 року, 15:23
Трейдери чекають нових сигналів від Федеральної резервної системи (ФРС), а також важливих статданих щодо економіки Китаю, які будуть оприлюднені цього тижня.

Так, на вівторок заплановано публікацію звіту про динаміку ВВП КНР за перший квартал 2023 року, а також даних про промислове виробництво, роздрібні продажі, безробіття та капіталовкладення в основні засоби в країні за березень.

Консенсус-прогноз експертів, який наводить Trading Economics, передбачає прискорення темпів зростання китайської економіки в січні-березні до 4% у річному вираженні з 2,9% у четвертому кварталі минулого року.

Китайський фондовий індекс Shanghai Composite додає 1,2% під час торгів.

Народний банк КНР (НБК, центробанк країни) у понеділок влив у фінансову систему 170 млрд юанів ($24,7 млрд) у рамках програми середньострокового кредитування (MLF).

Ставку за кредитами строком на рік, що видаються в рамках MLF, було збережено на рівні 2,75% річних, йдеться в повідомленні НБК. Вона залишається без зміни восьмий місяць поспіль. З урахуванням того, що цього місяця спливає термін погашення кредитів на 150 млрд юанів, чистий приплив коштів у банківську систему становитиме 20 млрд юанів.

Китайський ЦБ також надав банкам 20 млрд юанів у рамках семиденних операцій зворотного РЕПО за ставкою 2% річних, повідомляє Trading Economics.

У лідерах зростання в країні в понеділок - акції PetroChina (+6,2%), China Petroleum & Chemical Corp. (Sinopec) (+4,1%), China Life Insurance (+3,8%), China Shenhua Energy (+2,3%), Contemporary Amperex Technology Co. (+2,1%).

Гонконгський індекс Hang Seng додає 0,8%.

Вартість паперів Lenovo Group підскочила на 5,2%, Chow Tai Fook Jewellery - на 3,2%, HSBC Holdings - майже на 3%, China Mobile - на 2,41%.

Японський фондовий індекс Nikkei 225 додає 0,1%.

Ціна акцій Mitsubishi UFJ Financial Group зросла на 2,4%, судноплавної компанії Nippon Yusen - на 2,8%, Toyota Motor - на 1,7%, SoftBank Group - на 0,8%. Водночас папери Fast Retailing подешевшали на 2,4%, Mitsubishi Corp. - на 0,6%, Sony Group - на 0,1%.

Південнокорейський фондовий індекс KOSPI додає 0,18%, австралійський S&P/ASX 200 - 0,21%.

Акції австралійських банків Commonwealth Bank, ANZ Group, National Australia Bank і Macquarie Group подорожчали відповідно на 0,7%, 0,3%, 0,9% і 0,4%.




Просмотров: 205
Другие новости