Компании

все компании

"АрселорМіттал Теміртау" оштрафований на $2,7 млн

17 квітня 2023 року, 17:19
АТ "АрселорМіттал Теміртау" притягнуто до адміністративної відповідальності за заниження суми авансових платежів з корпоративного прибуткового податку за 2019 рік і оштрафовано на 1,2 млрд тенге (приблизно $2,7 млн за поточним курсом - ІФ).

"Під час проведення камерального моніторингу встановлено перевищення фактично нарахованого корпоративного прибуткового податку над сумою заявлених авансових платежів на понад 20%. У зв'язку з цим складено адміністративний матеріал за ч. 3 ст. 278 КпАП РК на суму адміністративного штрафу в розмірі понад 1,2 млрд тенге", -, повідомила прес-служба комітету державних доходів Мінфіну Казахстану.

Компанія подала апеляцію, проте Карагандинський обласний суд залишив адміністративний штраф чинним, уточнює відомство.

У листопаді минулого року було виявлено аналогічне порушення "АрселорМіттал Теміртау" за 2017 рік. З компанії стягнули 1,3 млрд тенге штрафу.

Наприкінці березня поточного року компанія була оштрафована на 16,5 млн тенге після виявлення факту використання приладів з вичерпаним терміном повірки, а у квітні її було притягнуто до адміністративної відповідальності за несвоєчасне надання інформації держорганам і оштрафовано на 1,4 млн тенге.

АТ "АрселорМіттал Теміртау" входить до складу міжнародного сталеливарного концерну ArcelorMittal, володіє в Казахстані 15 вугільними шахтами і залізорудними рудниками.

Офіційний курс на 17 квітня - 450,25 тенге/$1.




Просмотров: 278
Другие новости