Компании

все компании

Зеленський просить МВФ і СБ банк схвалити програму відновлення України

14 квітня 2023 року, 09:06
Президент України Володимир Зеленський звернувся до Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Світового банку (СБ) з проханням схвалити Програму підтримки для покриття пріоритетних проєктів швидкого відновлення.

Він також закликав опрацювати конкретні механізми використання заморожених російських активів для відшкодування завданих Росією збитків.

Зеленський заявив про це в середу, виступаючи по відеозв'язку на Третій міністерській конференції щодо України, організованій МВФ і СБ.

"Тисячі й тисячі об'єктів в Україні зруйновано. Завдяки партнерам більшу частину витрат на підтримання нормального життя на цей рік забезпечено", - констатував він.

За словами Зеленського, нещодавно він побував у прифронтових районах країни, що межують із Росією. "Це так боляче бачити: міста зруйновані терором, села спалені, а поля мертві, бо заміновані...", - сказав президент.

"Підтримка швидкого відновлення є частиною роботи з боротьби з тероризмом. Відновлюючи зруйноване, ми перемагаємо головну мету терору - повертаємо нормальне життя", - заявив він.

Як зазначив Зеленський, "уперше в історії світ має таку широку можливість стягнути збитки з агресора - того, хто винен у неспровокованій і незаконній війні".

"Наприклад, Світовий банк дав нову оцінку втрат і потреб України - чотириста одинадцять мільярдів доларів. З кожним днем Росія збільшує цей рахунок. У світі є російські активи різного типу, які покривають такий рівень збитків!", - заявив він.

Він подякував за нову програму з МВФ, "яка є важливим стабілізуючим фактором для України. Це допоможе нам продовжувати боротьбу".

"Але для того, щоб люди повернулися в Україну, щоб агресор програв не тільки на полі бою, а й справді в усьому, - необхідне схвалення Програми підтримки для покриття пріоритетних проєктів швидкого відновлення. Загальний обсяг таких проєктів становить 14,1 млрд доларів США", - сказав президент.




Просмотров: 190
Другие новости