Компании

все компании

Митники запобігли вивезенню з України старовинної скрипки

14 квітня 2023 року, 22:50
Одеські митники запобігли вивезенню з України старовинної скрипки, підписаної ім'ям відомого майстра Антоніо Страдіварі, але датованої роком після його смерті - 1742.
"Старовинну скрипку геніального майстра намагався вивезти громадянин України, який через пункт пропуску "Орлівка" прямував до Болгарії автомобілем. Незважаючи на наявність музичного інструменту з ознаками старовини, для проходження митного контролю він обрав "зелений коридор", - повідомила прес-служба Державної митної служби України в п'ятницю.

Як повідомляє пресслужба, відсутність у нього товарів і предметів, що підлягають письмовому декларуванню та оподаткуванню митними платежами, чоловік підтвердив також під час усного опитування.

"На підставі оцінки та аналізу ризиків автомобіль було переведено в "червоний коридор". Підозри митників справдилися: у багажному відділенні, серед різноманітних пакунків і валіз, на самому дні в картонній коробці було виявлено футляр зі скрипкою. На нижній деці (спинці - ІФ-У) музичного інструменту - напис "ANTONIUS STRADIUARIUS CREMONENSIS FACIBAT ANNО 1742", - наводяться подробиці затримання в повідомленні.

У футлярі були також смичок і набір струн. Жодних дозвільних документів на їхнє вивезення з України у громадянина не виявилося.
За протоколом про порушення митних правил, складеним одеськими митниками за ознаками ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України, музичний інструмент з ознаками старовини, смичок і набір струн вилучено.

Їхню цінність та вартість визначить відповідна експертиза, а подальшу долю - суд.
Заходи здійснювалися одеськими митниками у взаємодії з прикордонниками та представниками УСБУ в Одеській області.
Антоніо Страдіварі (1644-1737) - неперевершений майстер із виготовлення смичкових інструментів. До теперішнього часу збереглося близько 650 інструментів роботи Страдіварі, зокрема близько 450 скрипок.




Просмотров: 318
Другие новости