Компании

все компании

У Києві очікується повінь і є ризик підтоплення територій

14 квітня 2023 року, 14:36
Столичні пляжі, зони відпочинку, садово-дачні ділянки в заплаві річок Десна і Дніпро, а також прирусові ділянки масиву Конча-Заспа перебувають у зоні ризику підтоплення, повідомили в ДСНС Києва.

"У Києві через імовірне збільшення рівня повені є ризик підтоплення окремих територій. Йдеться про села та садово-дачні ділянки в заплаві річок Десна та Дніпро (здебільшого це стосується лівобережної частини), а також імовірне затоплення прируслових ділянок масиву Конча-Заспа", - повідомило відомство у "Фейсбук".

При цьому підкреслюється, що ситуація не становитиме загрози для житлових масивів і промислових об'єктів.

Раніше в КМДА повідомляли, що наприкінці квітня-початку травня очікуються рясні дощі. Однак максимальний рівень очікуваної повені не несе загрози промисловим об'єктам і житловим масивам. За прогнозом синоптиків, підвищення рівня води в Дніпрі може сягнути позначок початкового затоплення ділянок, прилеглих до русла.

"Столичні служби моніторять ситуацію та будуть готові використати всі необхідні засоби, якщо виникне загроза підтоплень. У разі надзвичайних ситуацій телефонуйте за номером 101 або до Київської служби порятунку цілодобово за номером (044) 430 37 13", - додали у відомстві.




Просмотров: 1142
Другие новости