Компании

все компании

Teck Resources відхилила другу пропозицію про купівлю від Glencore

14 квітня 2023 року, 16:07
Канадська гірничодобувна компанія Teck Resources Ltd. відхилила другу пропозицію про купівлю, що надійшла від Glencore, вважаючи, що вона не відповідає інтересам її акціонерів.

Спочатку Glencore запропонувала Teck об'єднати бізнеси з подальшим виділенням вугільних операцій двох компаній у самостійну організацію. Відповідно до цієї пропозиції Teck мала отримати по 24% як в основній компанії, так і у виділеному вугільному бізнесі.

Glencore запропонувала премію в 20% до ринкової вартості акцій Teck, що становила 25 млрд канадських доларів ($19 млрд) на закриття ринку 26 березня. Таким чином, Teck було оцінено приблизно в $23 млрд.

Рада директорів Teck відхилила першу пропозицію, і цього тижня Glencore скоригувала її, заявивши про готовність оплатити частину угоди грошовими коштами, а не акціями, щоб дати можливість акціонерам канадської компанії вийти з вугільного бізнесу.

Згідно з новою пропозицією, акціонери Teck отримали б 24% в основному бізнесі об'єднаної компанії плюс $8,2 млрд грошовими коштами.

У Teck, однак, як і раніше, вважають, що вигіднішим варіантом є реалізація оголошеного в лютому плану виділення бізнесу Teck з видобутку коксівного вугілля в самостійну компанію, акції якої будуть розподілені серед акціонерів.

Спеціальний комітет, який розглядав пропозиції Glencore, а також рада директорів Teck, як і раніше, рекомендують акціонерам компанії голосувати за план поділу компанії.

Голосування акціонерів з цього питання відбудеться на зборах, призначених на 26 квітня.

Teck володіє чотирма мідними шахтами в Південній Америці та Канаді, які минулого року виробили загалом 270 тис. тонн металу. Компанія розраховує подвоїти виробництво міді після того, як її чилійський проект Quebrada Blanca почне працювати на повну силу до кінця поточного року.

Teck також належать вугільні шахти, які вона планує виділити в нову компанію - Elk Valley Resources.

Акції Glencore подорожчали на 1,2% на торгах у четвер, папери Teck додають у ціні 1,5%.




Просмотров: 354
Другие новости