Компании

все компании

SoftBank продала акції Alibaba на $7,2 млрд

14 квітня 2023 року, 17:02
Японська компанія SoftBank цього року продала акції китайського онлайн-гіганта Alibaba Group Holding на $7,2 млрд у рамках передплачених форвардних контрактів, пише Financial Times.

У результаті угод частка SoftBank, яка минулого року продала акцій Alibaba на рекордні $29 млрд, скоротиться до 3,8%. На кінець червня 2022 року вона становила 23,7%, а на кінець вересня мала досягати 14,6%, повідомляло агентство Bloomberg. Раніше вона сягала 34%. Ринкова капіталізація китайської компанії становить близько $268 млрд.

Контракти передбачають можливість зворотного викупу акцій, проте в рамках попередніх угод його не відбувалося. Понад 20 років тому засновник SoftBank Масайосі Сон виплатив $20 млн за частку в Alibaba.

За останні 14 місяців SoftBank продала 389 млн акцій китайського онлайн-гіганта, виручивши в середньому $92 за акцію, зазначає FT з посиланням на документи, надані дослідницькою фірмою Washington Service. На піку котирування паперів Alibaba досягали $317.

Угоди продиктовані підвищенням невизначеності ділової кон'юнктури, повідомляє газета з посиланням на заяву японської компанії. "Ми зміцнюємо фінансову стабільність за рахунок нарощування доступної ліквідності через залучення грошових коштів", - пояснили в SoftBank.

Американські депозитарні розписки (ADR) на акції Alibaba на попередніх торгах у четвер дорожчають на 1,8%. Напередодні їхні котирування опустилися на 5,9%.

По материалам: Financial Times





Просмотров: 295
Другие новости