Компании

все компании

Фондові ринки АТР зростають слідом за підйомом Волл-стріт

14 квітня 2023 року, 12:25
Фондові ринки Азіатсько-Тихоокеанського регіону зростають у п'ятницю слідом за підйомом Волл-стріт завдяки очікуванням, що посилюються, а очікуванням, що цикл посилення грошово-кредитної політики Федеральною резервною системою (ФРС) наближається до кінця.

Статдані, що показали уповільнення темпів зростання цін виробників у США і більш істотне, ніж очікувалося, збільшення кількості заявок на допомогу з безробіття, підтвердили, що підйом ставки американським ЦБ сприяє ослабленню інфляції в Штатах і стримує економічне зростання.

Японський фондовий індекс Nikkei 225 піднявся на 1,2% під час торгів слідом за підвищенням котирувань акцій ритейлерів.

Вартість паперів Fast Retailing, власника бренду Uniqlo, підскочила на 8,5% завдяки сильній звітності компанії, опублікованій після закриття ринку в четвер. Fast Retailing збільшила чистий прибуток і виручку в першому фінансовому півріччі, а також поліпшила прогнози на весь фінрік.

Котирування акцій інших японських ритейлерів також зростають: Seven & I Holdings - на 1,8%, Treasure Factory - на 9,6%, Lawson - на 6%.

Китайський фондовий індекс Shanghai Composite додає 0,4% під час торгів, гонконгський Hang Seng - 0,1%.

Темпи зростання китайської економіки 2023 року сягнуть цільового показника уряду в 5%, заявив глава Народного банку Китаю (НБК) І Ган під час зустрічі глав центробанків країн G20 у Вашингтоні.

"Китайська економіка стабілізується і відновлюється, інфляція залишається низькою, а ринок нерухомості демонструє позитивні зміни", - сказав І Ган, слова якого наводяться на сайті НБК.

У лідерах підйому в материковому Китаї - акції технологічних компаній і виробників акумуляторів, а також сировини для них. Папери Contemporary Amperex Technology Co. подорожчали на 2,1%, Tianqi Lithium - на 6,3%, Ganfeng Lithium - на 6,2%, China National Software - на 2,9%.

У Гонконзі зростають акції Geely Automobile Holdings (+3,5%), BYD Co. (+1%), Anta Sports Products (+1,8%). Водночас дешевшають папери Meituan (SPB: 3690) (-1,8%), Tencent (SPB: 700) Holdings (-0,3%), Sunny Optical Technology Group (-1,1%).

Південнокорейський фондовий індекс KOSPI додає 0,53% під час торгів, австралійський S&P/ASX 200 - 0,48%.

Акції Commonwealth Bank of Australia подорожчали на 1%, National Australia Bank - на 1,1%, Fortescue Metals - на 0,9%. Водночас папери BHP Group подешевшали на 0,1%.

По материалам: https://open4business.com.ua





Просмотров: 298
Другие новости