Компании

все компании

У Львові відкрито центр реабілітації Unbroken

13 квітня 2023 року, 11:13
На базі реконструйованого корпусу поліклініки у Львові відкрито Національний центр реабілітації Unbroken ("Незламні"), у якому щорічно зможуть проходити реабілітацію 10 тис. українців.

Як повідомляють у прес-релізі центру, проєкт реалізовано Міністерством охорони здоров'я на базі Першого медоб'єднання Львова.

Обладнання для залів було надано міжнародним фондом Direct Relief і посольством Швейцарії в Україні.

Реконструкція корпусу реабілітації здійснювалася за підтримки Товариства Червоного Хреста України, міст-партнерів Львова - Фрайбурга та Вільнюса. Кожному з партнерів, які долучилися до реновації, присвячено поверх у корпусі центру Unbroken.

У корпусі реабілітації - сім поверхів, він з'єднаний із головним корпусом лікарні скляним мостом.

Центр надаватиме повний цикл медичної допомоги. У ньому встановлено сучасне обладнання: роботизована система ходьби, екзоскелети, роборукавки, які допомагають рухати рукою, тощо. Обладнано реабілітаційні зали зі сталевими підйомниками, щоб прикуті до ліжка пацієнти могли переміститися в басейн або реабілітаційну кімнату.

Найближчим часом центр планує запустити басейн.

Крім того, у складі центру облаштовано "ерготерапевтичну квартиру" з кухнею, де пацієнти здобуватимуть навички дбати про себе в максимально домашніх умовах, ерготерапевти вчитимуть знову тримати в руках зубну щітку чи олівець. Тут створять імітацію магазину, де пацієнти зможуть тренуватися здійснювати покупки.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну в центрі вже проліковано понад 11 тис. поранених українців, серед яких - 350 дітей. Серед напрямків його роботи - реконструктивна хірургія, ортопедія та протезування. Людям не тільки встановлюють протези, тут їх виробляють. Крім того, у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією. Усю медичну допомогу люди отримують безоплатно.




Просмотров: 296
Другие новости