Компании

все компании

Світовий банк має намір наростити грантовий фонд для України до $2 млрд

13 квітня 2023 року, 12:13
Частину донорських коштів на швидке відновлення України спрямовують через створений Світовим банком наприкінці минулого року новий Цільовий фонд підтримки, відновлення і реформування України (URTF), розмір якого банк має намір довести до $2 млрд, повідомив глава СБ Давид Малпасс.

"Ми маємо намір наростити цей фонд до $2 млрд і мобілізувати додатково від $1 млрд до $2 млрд від приватних партнерів", - сказав він у середу на третьому "круглому столі" міністрів на підтримку України, що відбувся в рамках весняних зборів СБ і МВФ у Вашингтоні.

Малпасс уточнив, що цей механізм створено для мобілізації додаткової підтримки Міжнародної фінансової корпорації (IFC) з Групи Світового банку, яка працює з приватним сектором і вже виділила близько $150 млн приватному сектору України за підтримки партнерів-донорів по всій Європі.

"Ми зобов'язалися розділити ризики з IFC", - зазначив глава СБ.
Він додав, що багатостороннє агентство з інвестиційних гарантій (MIGA), яке також входить до Групи СБ, допоможе у вирішенні цієї задачі і вже надало гарантії для України на суму понад $116 млн з початку війни.

"Вкрай важливо підтримувати довгострокове зростання країни за допомогою реалізації проєктів у таких секторах, як енергетична інфраструктура, транспорт, сільське господарство і людський капітал. Наші інвестиції супроводжуватимуться консультаціями з політики та реформ, а також структуруванням життєздатних проєктів, які можуть мобілізувати приватний капітал", - підкреслив Малпасс.

Як уточнив наприкінці лютого цього року регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі агентству "Інтерфакс-Україна", на той момент у фонді URTF було акумульовано $295 млн.

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 226
Другие новости