Компании

все компании

Нафта дешевшає після публікації щомісячного огляду ОПЕК

13 квітня 2023 року, 16:31
Ціни на нафту залишаються в мінусі на торгах у четвер після публікації щомісячного огляду ОПЕК.

Вартість червневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 14:58 кв становить $87,09 за барель, що на $0,24 (0,27%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на травень на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) становить до цього часу $83,05 за барель, що на $0,21 (0,25%) нижче підсумкового значення попередньої сесії.

ОПЕК підтвердила оцінку зростання попиту на нафту в 2022 і 2023 роках на рівні 2,5 млн і 2,3 млн барелів на добу відповідно. Основна частина приросту цього року припаде на країни, що не входять до ОЕСР (2,2 млн б/д).

Крім того, ринок оцінює збільшення запасів у США та імпорту в Китаї.

"Дуже скоро ми очікуємо консолідацію (цін - ІФ) після нещодавнього ралі, спричиненого рішенням країн ОПЕК+ про скорочення видобутку, - наводить Bloomberg слова старшого нафтового аналітика DNB Bank Хельге Андре Мартінсена. - За нашими оцінками, вже в травні на світовому ринку сформується дефіцит пропозиції, у зв'язку з чим ми зберігаємо оптимізм щодо нафтових котирувань до кінця року".

Як повідомлялося, комерційні запаси нафти в США минулого тижня збільшилися на 597 тис. барелів. Опитані Bloomberg аналітики в середньому очікували зниження на 1,05 млн барелів.

Тим часом товарні запаси бензину скоротилися на 330 тис. барелів, дистилятів - на 606 тис. барелів. Експерти очікували зменшення резервів бензину на 1,9 млн барелів, дистилятів - на 200 тис. барелів.

Своєю чергою, Китай зафіксував у березні рекордний імпорт нафти майже за 3 роки, свідчать офіційні дані.

теги: ОПЕК, нафта



Просмотров: 294
Другие новости