Компании

все компании

Говард Баффет допоможе Україні з розмінуванням - міністерство

13 квітня 2023 року, 23:12
Гуманітарне розмінування українських земель відбуватиметься за допомогою новітніх технологій - сапери почнуть використовувати спеціальні протимінні дрони, які незабаром доставлять в Україну.

Як повідомляється на сайті Міністерства економіки України в четвер, про це під час зустрічі домовилися перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економіки України Юлія Свириденко та американський інвестор Говард Баффет.

"Ми розуміємо, що процес розмінування українських земель розтягнеться на роки. Тому Уряд намагається максимально прискорити його. Ми домовилися про участь команди Говарда Баффета в довгостроковому проєкті з гуманітарного розмінування наших земель. Інноваційні розробки для цього завдання вже в роботі. Фонд Баффета має в цьому досвід, адже багато років веде подібні проєкти в Колумбії. Також він пообіцяв, що буде системно допомагати українському агробізнесу позбутися наслідків російської агресії", - заявила Свириденко.

За словами Баффета, його фонд готовий працювати разом з українським урядом і підтримувати урядові проєкти, щоб істотно прискорити гуманітарне розмінування. У рамках співпраці він пообіцяв провести закупівлі машин для розмінування, а також задіяти в цьому процесі такі інноваційні рішення, як спеціальні дрони для розмінування.

Він також заявив, що готовий допомагати притягнути РФ до відповідальності за злочини, які завдали шкоди українському аграрному сектору. Уже кілька відповідних позовів було направлено до міжнародного суду.

Своєю чергою, Свириденко повідомила, що Міністерство економіки України запустило спеціальний проєкт, щоб напрацювати методологію та масштабувати новітню дронотехнологію для прискорення розмінування.

"Говард Баффет братиме активну участь у питанні прискорення розмінування України, а також задіє свої контакти і можливості, щоб знайти однодумців у світі, які долучилися до питання гуманітарного розмінування", - сказала віцепрем'єрка.




Просмотров: 342
Другие новости