Компании

все компании

Верховна Рада посилила обмеження продажу феєрверків

12 квітня 2023 року, 09:01
Верховна Рада посилила обмеження продаж феєрверків, ввела вікове обмеження для їхньої купівлі та заборонила будь-яке використання щодо тварин.

Ухвалення відповідного законопроєкту №7438 в цілому підтримали 290 народних депутатів на пленарному засіданні у вівторок, повідомив член фракції "Голос" Ярослав Железняк у своєму Телеграм-каналі.

Законопроєкт пропонує заборонити використання і продаж феєрверків, зокрема салютів і петард, окрім феєрверків класу F1, які мають дуже низький рівень небезпеки і незначний рівень шуму (не більше 60 дБ). Їх можна буде використовувати під час встановлених законом святкових і неробочих днів, днів міст та інших свят відповідно до рішення місцевої ради та на спортивних змаганнях.

Водночас автори законодавчої ініціативи вважають за необхідне встановити вікове обмеження для купівлі феєрверків - 16 років.

Документ також передбачає заборону на використання щодо тварин будь-яких піротехнічних виробів і феєрверків, зокрема салютів і петард, під час спортивних, видовищних заходів, відео- та фотозйомок.

Водночас заборона на використання піротехніки не поширюється на Збройні сили України, Національну поліцію та аварійно-рятувальні служби.

Крім того, на захищених об'єктах з 22:00 до 08:00 забороняються гучний спів і вигуки, використання звуковідтворювальної апаратури та інших джерел побутового шуму, використання піротехнічних виробів.

Згідно з чинним законодавством, до захищених об'єктів належать житлові будинки та прибудинкові території, лікувальні, санаторно-курортні заклади, будинки-інтернати, навчальні заклади, заклади культури, готелі та гуртожитки, розташовані в межах населених пунктів заклади громадського харчування, торгівлі, побутового обслуговування, парки, сквери, зони відпочинку, розташовані на території мікрорайонів і груп житлових будинків.




Просмотров: 211
Другие новости