Компании

все компании

Новий сайт Держстату України запрацює влітку

12 квітня 2023 року, 18:18

Міністерство цифрової трансформації (Мінцифри) до середини року запустить замість чинного сайту оновлений портал статистики, створений у межах глобальної цифрової трансформації Державної служби статистики (Держстат), повідомив віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram у середу.

"В основі трансформації - IT-платформа. Вона в режимі реального часу збирає й обробляє дані, презентуючи їх у вигляді інтерактивних дашбордів, щоб науковці, журналісти та бізнесмени могли швидко знаходити необхідну інформацію", - написав Федоров.

За словами глави Мінцифри, зараз усі дані збираються вручну з різних джерел і в різних форматах. Вони довго обробляються в застарілих системах і потім поширюються у вигляді статистичних файлів через Держстат.

"Тому потрібно фундаментально змінити цей підхід", - підкреслив Федоров.

Він уточнив, що оновлений портал статистики Міністерство планує представити влітку.

Міністерство цифрової трансформації проводить перетворення в Держстаті з 2021 року в межах реалізації швейцарсько-української програми EGAP, яку впроваджує Фонд Східна Європа.

Аудит бізнес-процесів та IT-інфраструктури Держстату проводився у співпраці з IT-компанією EPAM. Вона також брала участь у розробленні стратегії цифрової трансформації, ідеться в повідомленні.

За даними видання Forbres.UA, загальна вартість проєкту становить приблизно 55 млн грн, які виділено в межах програми EGAP. Видання також повідомляє, що після впровадження перетворень штат Держстату буде скорочено приблизно на 30%. У 2022 році штат держоргану зменшили з 6 тис. співробітників до 4,6 тис., зокрема й завдяки усуненню дублювальних функцій у регіональних підрозділах.

EPAM Systems Inc. заснована 1993 року, є розробником замовного програмного забезпечення для різних секторів економіки. Офіси компанії розташовані в 25 країнах, послуги надає для клієнтів у більш ніж 40 країнах.





Просмотров: 333
Другие новости