Компании

все компании

Фондові ринки Японії, Китаю та Австралії піднімаються в середу

12 квітня 2023 року, 11:42
Трейдери чекають на публікацію даних Мінпраці США про динаміку споживчих цін у країні за минулий місяць, які вважаються ключовими для ухвалення Федеральною резервною системою (ФРС) рішення щодо подальшого напряму грошово-кредитної політики.

"Усі ринки чітко сфокусовані на винятково важливих даних щодо інфляції в США, - зазначає керуючий партнер SPI Asset Management Стівен Іннес, слова якого наводить Market Watch. - Трейдери намагаються зрозуміти, чи зміниться курс ФРС після цих даних, і якими будуть наслідки для американської економіки".

Опитані Trading Economics експерти в середньому очікують, що інфляція в США в березні сповільнилася до 5,2% у річному вираженні з 6% у лютому.

Більш висока, ніж очікується, інфляція, підвищить ймовірність нового підйому ставки Федрезервом, принаймні ще на 25 базисних пунктів. Збільшення ставки американським ЦБ уже призвело до сповільнення інфляції, однак воно також стримує економіку. Подальший підйом ставки посилить загрозу рецесії, що негативно позначиться на фондових ринках, зазначає Market Watch.

Японський фондовий індекс Nikkei 225 додає 0,6% під час торгів.

Акції SoftBank Group подорожчали на 1,4%, Nippon Yusen - на 2,4%, Mitsubishi Corp. - на 2,3%, Nippon Steel - на 1,8%, Nintendo - на 1%.

Дані Банку Японії, оприлюднені в середу, засвідчили уповільнення зростання цін виробників у країні в березні до 7,2% у річному вираженні з лютневих 8,3%. Темпи збільшення цін виробників минулого місяця були мінімальними з вересня 2021 року.

Китайський фондовий індекс Shanghai Composite додає 0,3% під час торгів, гонконгський Hang Seng - втрачає 0,8%.

Лідерами зростання в материковому Китаї є акції сировинних компаній - папери Petrochina Co. (SPB: 857) подорожчали на 3,4%, China Petroleum & Chemical Corp. (Sinopec) - на 1,7%, Zijin Mining Group Co. - на 0,7%.

У Гонконзі дешевшають акції технологічних гігантів. Вартість паперів Alibaba Group Holding (SPB: BABA) опустилася на 2,4%. У вівторок компанія представила власну модель штучного інтелекту - аналог ChatGPT, що працює з китайською та англійською мовами. У найближчому майбутньому модель буде інтегрована в усі бізнес-додатки екосистеми Alibaba, повідомила компанія.

За даними агентства Bloomberg, влада КНР планує ввести вимогу про перевірку на безпеку технологій, аналогічних популярному чат-боту ChatGPT.

Акції Tencent (SPB: 700) Holdings Ltd. подешевшали під час торгів на 4,4%, JD.Com Inc. (SPB: JD) - на 3,4%.

Південнокорейський фондовий індекс KOSPI стабільний під час торгів, австралійський S&P/ASX 200 додає 0,4%.

Вартість акцій BHP Group зросла на 2,1%, Rio Tinto - на 2,5%, Fortescue Metals - на 1,5%.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 283
Другие новости