Компании

все компании

Південна Корея 24 травня має намір здійснити запуск ракети "Нурі"

11 квітня 2023 року, 10:51
Південна Корея планує здійснити запуск ракети-носія KSLV 2, також відомої як "Нурі", з корисним навантаженням на орбіту 24 травня 2023 року, повідомив у вівторок Інститут аерокосмічних досліджень країни (KARI).

"Корейська ракета-носій власного виробництва "Нурі" знову кидає виклик космосу. Третій запуск "Нурі" заплановано на середу, 24 травня 2023 року", - повідомив Інститут у соцмережах.

За даними відомства, запланований час запуску ракети з космодрому "Наро": 18:24 +30 хвилин.

Раніше повідомлялося, що в травні 2023 року ракета KSLV-II повинна буде вивести на орбіту 200-кілограмовий супутник.

Перший запуск ракети-носія повністю південнокорейського виробництва на орбіту було здійснено з космодрому "Наро" 21 жовтня 2021 року. Політ тривав 16 хвилин. Запуск завершився частковим успіхом. За словами президента Республіки Корея Мун Чже Іна, ракета виконала всі етапи польоту, проте не змогла вивести на орбіту макет супутника.

Другу спробу орбітального запуску ракети було зроблено в червні минулого року - цього разу KSLV 2 змогла успішно вивести все корисне навантаження на розрахункову орбіту.

Розробку ракети-носія KSLV вів із 2010 року Корейський інститут аерокосмічних досліджень (KARI). 200-тонна триступенева ракета-носій KSLV-II (Korean Space Launch Vehicle II) має висоту 47,2 м і діаметр 3,5 м.

Південна Корея інвестувала близько $1,8 млрд у створення цієї триступеневої ракетної системи.

У 2013 році Сеул успішно запустив свою першу космічну ракету KSLV 1, перший ступінь носія якої було побудовано в Росії. Перші два її запуски (у 2009 і 2010 роках) закінчилися невдало через проблеми з технікою корейського виробництва.

У майбутньому з її допомогою на низьку навколоземну орбіту висотою 300 км планується виводити апарати загальною масою до 1,5 тонн.

Ракета-носій KSLV-II призначена для комерційних послуг з виведення супутників на орбіту. Вартість такого запуску оцінюється в $30 млн, що менше, ніж у конкурентів в Азії.





Просмотров: 96
Другие новости