Компании

все компании

Фондові індекси Японії, Австралії та Південної Кореї активно зростають у вівторок

11 квітня 2023 року, 14:49
Фондові індекси Японії, Австралії та Південної Кореї активно зростають у вівторок, тоді як китайські акції знижуються, а гонконгський індекс стабільний.

Учасники ринку оцінюють дані щодо інфляції в Китаї та рішення ЦБ Південної Кореї за ключовою процентною ставкою, а також чекають березневого звіту щодо інфляції в США.

Китайський фондовий індекс Shanghai Composite знизився на 0,4%.

Як повідомлялося, споживчі ціни (індекс CPI) в Китаї в березні збільшилися на 0,7% у річному вираженні після підйому на 1% у лютому. Темпи зростання були мінімальними з вересня 2021 року, аналітики в середньому прогнозували підвищення на 1%.

Тим часом ціни виробників (індекс PPI) минулого місяця впали на 2,5% у річному вираженні. Зниження спостерігається вже шість місяців поспіль і стало максимальним з червня 2020 року.

Лідерами зниження виступають техсектор і сектор споживчих товарів. Акції 360 Security Technology дешевшають на 7,5%, Eoptolink Technology - на 1,5%, Semiconductor Manufacturing - на 1,5%, Kweichow Moutai - на 0,9%, Wuliangye Yibin - на 2%.

Гонконгський індикатор Hang Seng додав менше 0,1%.

Найпомітніше зростання демонструють папери Country Garden (12,2%), Sunshine Insurance Group (6,2%), Longfor Group (6,1%), Wuxi Biologics (5,4%) і China Overseas Land (5%).

Японський фондовий індекс Nikkei 225 зростає на 1,2%. Новий глава Банку Японії Кадзуо Уеда заявив, що не має наміру вносити істотні корективи в поточний курс ультрам'якої грошово-кредитної політики, а також висловив готовність зробити все можливе для збереження стабільності у фінансовому секторі.

"Ринки заспокоїлися, і, що стосується наслідків для японської (фінансової - ІФ) системи, ми зберігаємо м'яку ДКП і спостерігаємо достатній рівень капіталізації та ліквідності", - сказав Уеда.

Ціна паперів Tokyo Electron піднімається на 4,2%, Shift Inc. - підскочила на 20%, Lasertec - підвищилася 2,2%, Earth Infinity - на 4,1%, Advantest - на 2,3%.

Капіталізація Oriental Land зросла на 1,3%, Kawasaki Kisen - на 1,4%, Sony Group - на 1%.

Південнокорейський фондовий індекс KOSPI додає 1,4% під час торгів.

Банк Кореї не став змінювати ставку семиденного РЕПО за підсумками засідання у вівторок, зберігши її на рівні 3,5%. Рішення збіглося з очікуваннями ринку.

Вартість акцій Samsung Electronics збільшилася на 0,2%, Hyundai Motor - на 2,9%.

Австралійський фондовий індекс S&P/ASX 200 підскочив на 1,3%.

Котирування паперів фінансових компаній Macquarie Group і Westpac Banking піднімаються на 1,4% і 1,1% відповідно, ІТ-фірми Xero - на 0,9%.

Акції BHP зростають у ціні на 1,9%, Rio Tinto - на 2,4%, Fortescue Metals - на 3%.




Просмотров: 263
Другие новости