Компании

все компании

Угорщина запровадить посилений контроль за імпортом зерна з України

10 квітня 2023 року, 10:08
Угорщина запровадить посилений контроль за імпортом зерна з України, а також ініціює відновлення мита і кількісних обмежень на ввезення українських олійних і зернових культур, повідомило Міністерство сільського господарства Угорщини.

"Наша країна запроваджує нові заходи й іще суворіше контролюватиме зерно, що надходить з України "шляхами солідарності", щоб воно справді могло потрапити до країн призначення", - повідомив міністр сільського господарства Іштван Надь, якого цитує пресслужба його відомства.

За даними пресслужби, країна має намір упровадити обов'язкову Електронну систему управління дорожнім рухом (EKÁER), через яку відстежуватиме експорт зернових і олійних культур з України. Завдяки цьому контролюючі органи отримуватимуть точніше уявлення про кількість зернових і олійних культур, що прибувають у країну автотранспортом, зможуть накладати штрафи, а незадекларовані вантажі - конфісковувати як заставу.

Надь також повідомив про ініціювання Угорщиною відновлення митних зборів і кількісних обмежень на групу товарів, імпорт українського зерна та олійних культур, які надходять до країни, принаймні на тимчасовій основі.

Він нагадав, що у спільному листі прем'єр-міністрів Угорщини, Польщі, Словаччини та Румунії, а також президента Болгарії до президента Європейської Комісії міститься прохання невідкладно вжити заходів для усунення нестійкої ситуації, спричиненої збільшенням імпорту зерна з України.

Як повідомлялося, для розв'язання проблеми із затоваренням польського ринку та протестами польських аграріїв Україна тимчасово відмовилася від експорту пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику в цю країну до нового сезону. Обидві країни протягом поточного тижня спільно напрацюють нові правила транзиту. На цей період українським експортерам рекомендовано скористатися іншими маршрутами.





Просмотров: 345
Другие новости