Компании

все компании

Китай посилює боротьбу з корупцією у фінсекторі

10 квітня 2023 року, 16:48
Нова хвиля антикорупційних розслідувань і істотне зростання кількості позапланових перевірок венчурних фондів потрясли фінансовий сектор Китаю, пише Financial Times.

Банки різко скорочують зарплати і бонуси вищого керівництва на тлі розслідувань щодо колишніх високопосадовців і застережень Центральної комісії з перевірки дисципліни (ЦКПД), яка вказує на неприпустимість гедонізму і ведення "преміального способу життя".

Близько 15 з 20 материкових брокерів, чий бізнес проаналізувала FT, знизили винагороди керівництва минулого року.

З лютого 2023 року стали об'єктами розслідувань або були покарані понад 10 топменеджерів, включно з колишнім головою правління Bank of China Лю Лянге.

ЦКПД також вивчає діяльність фінансистів, причетних до лізингових угод і кредитування промислових підприємств, зокрема ексголови лізингового департаменту найбільшого у світі банку Industrial and Commercial Bank of China Цун Ліня.

Крім того, в неділю ЦКПД повідомила про початок нового раунду розслідувань щодо більш ніж 30 державних холдингів у низці секторів, включно з фінансовим, оборонним та енергетичним.

Також комісія вивчає діяльність Шанхайської біржі золота, про додаткові податкові перевірки повідомляють венчурні інвестори в Пекіні.

У жовтні 2023 року голова КНР Сі Цзіньпін заявив про плани регулювання всіх видів фінансової діяльності. На думку глави держави, фінсектор не приносить достатньої користі економіці, зазначає газета.

По материалам: Financial Times





Просмотров: 340
Другие новости