Компании

все компании

"Енергоатом" знову не зміг закупити електробуси та зарядні станції

10 квітня 2023 року, 16:14
Відокремлений підрозділ "Атомпроєктінжиніринг" НАЕК "Енергоатом" скасував торги на закупівлю 10 електричних 12-метрових автобусів та п'яти зарядних станцій прискореного типу на очікувану суму 235,58 млн грн, відхиливши обидві подані.

За інформацією ProZorro, "торги скасовано у зв'язку з відсутністю пропозицій".

Як повідомлялося, "Атомпроєктінжиніринг" 17 січня 2023 року повторно оголосив відкриті торги із особливостями на закупівлю електробусів та зарядних станцій, при цьому порівняно із першим скасованим тендером збільшивши очікувану суму закупівлі до 235,58 млн грн порівняно з 230 млн грн, а також а також передбачивши 25% аванс (порівняно зі 100% післяоплатою).

Крім того, термін постачання техніки було продовжено до 28 грудня 2023 (першим тендером планувався до 31 липня).

Заявки на участь, як і у першому тендері, подали ТОВ "Завод ЕлектронМаш" (Львів) та ТОВ "Авто-Регіон" (Київська обл.).

"ЕлектронМаш" пропонував електричні автобуси власного виробництва "Електрон" (рівень локалізації понад 40%) та польські зарядні станції Enika за 174 млн грн, ТОВ "Авто-Регіон" (офіційний імпортер та дилер турецької Temsa) запропонував електробуси Temsa (із локалізацією 1,98%) та зарядні станції Vestel майже за 233,578 млн грн.

Потім була низка рішень (зокрема про визнання переможцем ТОВ "Авто-Регіон" та намір укладання договору з ним, оскарження другим учасником цього рішення в АМКУ), і в результаті замовник 3 квітня відхилив обидві пропозиції як такі, що не відповідають умовам тендера.

Раніше також повідомлялося, що "Атомпроєктінжиніринг" повторно оголосив закупівлю електробусів і зарядних станцій, оскільки перші торги (оголошені в жовтні-2022) на очікувану суму 230 млн грн були визнані такими, що не відбулися на початку січня 2023 року, після відхилення двох пропозицій тих самих учасників.

Техніка мала бути поставлена до Вараша, де розташована Рівненська АЕС.

У червні 2022 року "Енергоатом" та Укргазбанк (Київ) підписали меморандум про партнерство та взаємодію, домовившись розпочати спільну реалізацію проєкту зі створення національної мережі електрозарядних станцій.





Просмотров: 365
Другие новости