Компании

все компании

Долар США слабо зміцнюється до євро і фунта

10 квітня 2023 року, 12:33
Долар США слабо зміцнюється до євро і фунта стерлінгів на торгах у понеділок, впевнено дорожчає в парі з ієною.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара відносно шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,1%, ширший WSJ Dollar Index - 0,12%.

Пара євро/долар за даними на 9:15 кв торгується на рівні $1,0900 порівняно з $1,0908 на закриття попередньої сесії.

Курс фунта до долара становить $1,2408 порівняно з $1,2519 за підсумками торгів у п'ятницю.

Вартість американської валюти в парі з ієною збільшилася до 132,63 ієни з 132,17 ієни.

Статдані щодо американського ринку праці, опубліковані минулої п'ятниці, засвідчили деяке уповільнення темпів зростання зайнятості в США і зниження рівня безробіття.

Як стало відомо зі звіту Мінпраці, кількість робочих місць в американській економіці в березні зросла на 236 тис. після підйому на 326 тис. місяцем раніше, безробіття опустилося до 3,5% з 3,6% у лютому.

Оприлюднені дані були сприйняті трейдерами як сигнал збереження стійкості ринку праці США і підвищили очікування чергового підвищення базової процентної ставки Федеральною резервною системою (ФРС).

"Федрезерв може звернути увагу на сповільнення зростання зайнятості в останні два місяці та деяке ослаблення зростання зарплат, однак низьке безробіття і, як і раніше, більш активне, ніж зазвичай, збільшення кількості робочих місць, найімовірніше, схилить шальки терезів на користь ще одного підйому ставки в травні", - зазначає заступник старшого економіста по США в Capital Economics Ендрю Хантер.

"Незалежно від того, що станеться наступного місяця, ми вважаємо, що пізніше цього року ФРС знижуватиме ставку через настання рецесії", - каже експерт.

Судячи з котирувань ф'ючерсів на рівень базової відсоткової ставки, трейдери оцінюють у 66% шанси на її підвищення на 25 базисних пунктів (б.п.) у травні, зазначає Trading Economics.




Просмотров: 164
Другие новости