Компании

все компании

АСК "ІНГО" підтвердило свої рейтинги фіну стійкості

10 квітня 2023 року, 21:31
Рейтингове агентство IBI-Rating підтвердило рейтинг фінансової стійкості страхової компанії АТ "СК" ІНГО "(Київ) на рівні" uaAAifr ", а також довгостроковий кредитний рейтинг на рівні" uaААА ", повідомляється в пресрелізах РА на його сайті.

Для проведення аналітичного дослідження було використано матеріали, отримані від компанії, зокрема: фінансову звітність за 2020-2022 рр., іншу необхідну внутрішню інформацію, а також інформацію з відкритих джерел, яку РА вважає достовірною.

Зазначається, за 2022 рік страховик отримав валових страхових премій у розмірі 1,8 млрд грн, що на 11% менше за показник за 2021 рік та зумовлено погіршенням умов діяльності на тлі запровадження в країні воєнного стану через агресію РФ.

За даними РА, страховий портфель компанії доволі збалансований і сформований здебільшого коштом внесків із транспортного страхування (Автокаско, ОСЦПВ, Зелена картка) - майже 48% усіх премій; медичного страхування (24% портфеля) і страхування майна та вантажів (7% і 6% відповідно).

Рейтингове агентство зазначає, що понад 93% платежів з перестрахування припадає на іноземні страхові компанії, переважна більшість з яких має високий кредитний рейтинг, присвоєний міжнародними рейтинговими агентствами.

Останні кілька років зароблені страхові платежі АТ "СК "ІНГО" демонстрували позитивну динаміку з тенденцією зростання щоквартально. За підсумками 2022 року зароблені страхові платежі склали 1,51 млрд грн (+42 млн грн порівняно з 2021 роком), що формує близько 71% усіх доходів страховика.

"Нарощування зароблених премій та отримання вагомих доходів від фінансової діяльності сприяло отриманню позитивного фінансового результату за підсумками 2022 року - чистий прибуток склав 159 млн грн, що на 71,3 млн грн, або 81%, більше за показник 2021 року", - зазначається в повідомленні.

АТ "СК "ІНГО" працює на страховому ринку України понад 28 років, надаючи послуги з 29 видів страхування (18 видів добровільного та 11 видів обов'язкового страхування).

У лютому 2017 року, згідно з розпорядженням Нацкомфінпослуг, було зареєстровано небанківську фінансову групу "ІНГО" - до фінансової групи входять АТ СК "ІНГО" та АТ "СК ІНГО Життя". Кінцевим бенефіціаром компанії виступає громадянин України - Ярославський Олександр Владиленович.

СК "ІНГО" має в своєму розпорядженні розгалужену регіональну інфраструктуру, що дає змогу здійснювати продаж страхових послуг і обслуговувати клієнтів у всіх областях України.




Просмотров: 290
Другие новости