Компании

все компании

Реальні зарплати в Японії знизилися на 2,6%

7 квітня 2023 року, 18:42
Реальний рівень заробітних плат у Японії знизився на 2,6% у лютому в річному зіставленні, номінальний - підвищився на 1,1%, свідчать попередні дані міністерства охорони здоров'я, праці та добробуту.

Реальні зарплати опускаються 11-й місяць поспіль, номінальні - зростають 14-й місяць поспіль. Загальна кількість відпрацьованих годин збільшилася в лютому на 2,7%, понаднормових - на 2,1%.

Номінальні зарплати в транспортно-поштовому секторі піднялися на 5,1%, у фінансово-страховому - на 5,1%. У гірничодобувній і будівельній галузях рівень оплати праці знизився на 2,9% і 1,3% відповідно, в обробній промисловості майже не змінився.

За даними міністерства внутрішніх справ і комунікацій, споживчі ціни в лютому зросли на 3,3% у річному вираженні, споживчі витрати - на 1,6%.

Дані про зарплату вважаються одним із головних чинників, здатних вплинути на політику Банку Японії, зазначає Bloomberg. Цими вихідними Харухіко Курода поступиться місцем глави Банку Японії Кадзуо Уеде. Обидва називали високий розмір зарплат однією з умов стабільної інфляції, яку регулятор намагається стимулювати вже багато років.




Просмотров: 317
Другие новости