Компании

все компании

Фондові індекси найбільших країн АТР підвищуються в п'ятницю

7 квітня 2023 року, 13:25
Фондові індекси найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону підвищуються під час торгів у п'ятницю, водночас біржі Австралії та Гонконгу не працюють у зв'язку з великодніми святами.

Значення японського індексу Nikkei 225 до 8:42 кв збільшилося на 0,2%.

До числа лідерів зростання котирувань входять акції виробника оптичного обладнання Hoya Corp. (+2,4%), чипмейкера Tokyo Electron Ltd. (+1,9%), страховика Dai-ichi Life Holdings Inc. (+1,9%), автомобільної Mazda Motor (+1,9%).

Тим часом папери Seven & I Holdings подешевшали на 4%. Одна з найбільших торгових компаній світу підвищила чистий прибуток і виручку в минулому фінроці, що завершився в лютому, приблизно на третину. Однак прогноз на цей фінрік розчарував інвесторів. Компанія очікує операційний прибуток на рівні 513 млрд ієн ($3,9 млрд), тоді як аналітики в середньому прогнозують 526 млрд ієн.

Китайський індекс Shanghai Composite до 8:47 кв виріс на 0,3%. З початку поточного тижня він додав 1,4%, при цьому він завершує "в плюсі" вже четвертий тиждень поспіль, зазначає Trading Economics.

Істотний підйом котирувань демонструють акції фармацевтичних компаній Shouyao Beijing (+20%), Suzhou Zelgen Biopharmaceuticals (+14,8%) і Dizal Jiangsu Pharmaceutical (+11,4%).

Південнокорейський індекс Kospi до 8:40 кв піднявся на 1,3%.

Котирування паперів одного з найбільших у світі виробників чипів і електроніки Samsung Electronics Co. зросли на 4,5%, сталеливарної Posco - на 1,4%.

Водночас акції автовиробника Hyundai Motor знизилися на 0,2%.




Просмотров: 198
Другие новости