Компании

все компании

Члени парламентського комітету пропонують поки що заборонити іноземцям користуватися послугами українських сурогатних матерів

7 квітня 2023 року, 17:56
Члени парламентського комітету здоров'я нації, меддопомоги та медстрахування пропонують заборонити користуватися послугами сурогатного материнства іноземцям на період дії воєнного стану і до трьох років після його закінчення.

Це, зокрема, передбачено законопроєктом про допоміжні репродуктивні технології (ДРТ), підготовленим на основі трьох альтернативних законопроєктів (№№ 6475, 6475-1 і 6475-2) і підтриманим комітетом на засіданні в п'ятницю.

Законопроєкт також розкриває вимоги до жінки, яка може бути сурогатною матір'ю, її права та обов'язки, створює правові засади ведення обліку іноземців, які бажають скористатися послугою сурогатного материнства в Україні, а також забороняє роботу посередників або агенцій у сфері ДРТ, забороняє рекламу ДРТ допоміжних репродуктивних клітин і рекламу, спрямовану на залучення жінок до послуги сурогатного материнства.

За словами члена комітету Вікторії Вагнер, у зв'язку з війною демографічна ситуація в Україні погіршується, а до 2030 року населення України може скоротитися на 10 млн.

Комітет рекомендував Раді України відхилити альтернативні законопроекти.




Просмотров: 285
Другие новости