Компании

все компании

"Метінвест" пролонгував повноваження чинних керівників ще на рік

6 квітня 2023 року, 18:42
Наглядові ради "Шахтоуправління (ШУ) "Покровське" (Донецька обл.), Авдіївського коксохімічного заводу (АКХЗ, Донецька обл.), "Запоріжвогнетриву", "Метінвест-Покровськвугілля" та "Шахтобудмонтажного управління №1" 1) пролонгували повноваження чинних керівників ще на рік.

Згідно з офіційною інформацією ШУ "Покровське" в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), кадрове питання розглянуто на засіданні наглядової ради підприємства 4 квітня поточного року, внаслідок повноваження чинного генерального директора Валерія Яковенка продовжено з 5 квітня 2023 року до 2 квітня 2024 року включно.

Наглядова рада ПАТ "Авдіївський коксохімічний завод" (АКХЗ), що перебуває в режимі холодної консервації з травня 2022 року, на своєму засіданні 4 квітня поточного року продовжила повноваження в. о. генерального директора підприємства Юрія Кциненка з 5 квітня 2023 року до 2 квітня 2024 року включно.

НР ПрАТ "Метінвест Покровськвугілля" на засіданні 4 квітня продовжило повноваження гендиректора Андрія Акулича з 6 квітня 2023 року до 2 квітня 2024 року включно.

Наглядова рада ПрАТ "Запоріжвогнетриву" на засіданні 4 квітня продовжила повноваження чинного генерального директора підприємства Сергія Гомана ще на рік - з 5 квітня 2023 року до 2 квітня 2024 року включно.

НР ПрАТ "Шахтобудмонтажне управління №1" (ШСМУ-1, с.Лисівка Покровського району Донецької обл.), що входить до Покровської вугільної групи (ПВГ), 4 квітня поточного року продовжило повноваження виконувача обов'язків директора підприємства Дмитра Цуркан з 5 квітня-2023 до 2 квітня-2024 включно.

Як повідомлялося, "Метінвест" створив компанію "Метінвест Покровськвугілля", яка керує підприємствами Покровської вугільної групи (ПВГ). Компанію створено 1 грудня 2021 року, вона перебуває у складі групи. До складу компанії входять, зокрема, шахтоуправління "Покровське" та Свято-Варваринська збагачувальна фабрика.

Ш/у "Покровське" (раніше - "Червоноармійська-Західна №1") - найбільший в Україні виробник коксівного вугілля.

"Запоріжвогнетрив" - найбільше в Україні підприємство з виробництва вогнетривких виробів та матеріалів високої якості.

За даними НДУ на третій квартал 2022 року, у власності Metinvest B.V. (Нідерланди) перебувають 50,7899% акцій "Запоріжвогнетриву", у "Запоріжсталі" - 49,2101%.

Статутний капітал ПрАТ – 75,925 млн грн.

Авдіївський КХЗ – найбільше в Європі коксохімічне підприємство.

За даними НДУ на третій квартал 2022 року, компанії Metinvest B. V. (Нідерланди) належить 100% акцій ПрАТ "АКХЗ".

Статутний капітал ПрАТ "АКХЗ" – 343,310 млн грн, номінал акції – 1,76 грн.

ПрАТ "Шахтобудмонтажне управління №1" (ШСМУ-1, село Лисівка Покровського району Донецької обл.) зареєстровано у червні 1994 року. Раніше входило до групи "Донецьксталь" – метзавод", на сьогодні входить до Покровської вугільної групи, контроль над якою група "Метінвест" встановила в березні 2021. Спеціалізація: будівництво житлових та нежитлових будівель, встановлення та монтаж машин та обладнання, електромонтажні роботи.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних та металургійних підприємств. Його підприємства розташовані в Україні – у Донецькій, Луганській, Запорізькій та Дніпропетровській областях, а також у країнах Європи.

Основними акціонерами холдингу є група "СКМ" (71,24%) та "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно управляють ним.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - управляюча компанія групи "Метінвест".





Просмотров: 373
Другие новости