Компании

все компании

ЄС має намір оснаститися "кіберщитом"

6 квітня 2023 року, 17:50
Євросоюз у зв'язку з різким збільшенням кількості кібератак має намір оснаститися "кіберщитом" завдяки відповідному проєкту на більше ніж 1 млрд євро, заявив французькій газеті Les Echos член Єврокомісії (ЄК) із внутрішнього ринку Тьєррі Бретон.

"Наше прагнення полягає в тому, щоб створити "європейський кіберзахист", який дасть змогу набагато краще виявляти атаки на самому їх початку", - сказав він в інтерв'ю, опублікованому в середу.

За його словами, інвестиції сягнуть "понад 1 млрд євро, з яких дві третини профінансує Європейський Союз". Він пообіцяв представити 18 квітня законодавчу пропозицію щодо нового європейського регламенту Cyber Solidarity Act.

З нагоди міжнародного форуму з кібербезпеки, що відкрився в середу в Ліллі, Бретон оголосив про будівництво, починаючи з 2024 року, кількох "центрів із гарантування безпеки" з метою посилення кібербезпеки держав - членів ЄС.

Єврокомісар із внутрішнього ринку зазначив, що у зв'язку з подіями в Україні "кількість кібератак минулого року підскочила в Європі на 140%".

"У цьому контексті об'єднання і координація наших сил на європейському рівні стають як ніколи необхідними, оскільки загроза розширюватиметься", - наголосив Бретон.





Просмотров: 353
Другие новости