Компании

все компании

"Датагруп-Volia" запустила орієнтований на український бізнес публічну хмару "Євроклауд" у Німеччині

6 квітня 2023 року, 16:06
Компанія "Датагруп-Volia" запустила орієнтований на український бізнес комерційний хмарний сервіс класу (IaaS) (Інфраструктура як сервіс) "Євроклауд" на базі дата-центру у Франкфурті-на-Майні (Німеччина), повідомила компанія в пресрелізі.

"Враховуючи, що після початку війни значно збільшився попит клієнтів на високотехнологічні хмарні бізнес-рішення, які базуються в дата-центрах Європи, ми організували відмовостійку публічну хмару "Євроклауд", яка побудована на сучасних серверах (системи віртуалізації VMWare), що дозволить клієнтам вирішувати ресурсомісткі завдання бізнесу та забезпечить стабільну роботу ІТ інфраструктури", - наводить пресслужба слова директора департаменту корпоративних продажів "Датагруп" Ірини Близнюк.

Як уточнив директор департаменту з хмарних продуктів компанії Вадим Михайлов агентству "Інтерфакс-Україна", "Євроклауд" - перша власна комерційна хмара "Датагруп", розміщена за межами України. Оскільки послуга розрахована на український ринок, оплата за використання сервісу приймається в гривні. Ємність сервісу не розголошується, але вона буде достатньою, щоб реалізувати запити від наявних і потенційних клієнтів.

"Якщо ми говоримо про власні хмарні рішення групи компаній "Датагруп" і Volia, то після запуску комерційної хмари "Євроклауд" ємність ресурсів для продажу зросла більш ніж на 40%", - сказав Михайлов.

Інвестиції в реалізацію проєкту не розголошуються, але в "Датагруп" уточнили, що використовувалися власні кошти компанії.

Сервіс передбачає автоперенесення даних із хмарних сервісів в Україні в публічну хмару. "Цей сервіс функціонує залежно від архітектури, яку використовує клієнт у побудові своєї хмарної інфраструктури", - зазначив Михайлов.

Хмара "Євроклауд" побудована на базі системи віртуалізації VMWare. Архітектура рішення являє собою високодоступний кластер, організований на базі vSphere 7.0 гіперконвергентної системи зберігання VSAN, яка побудована на базі SSD і NVME дисків (All Flash). Апаратна частина публічної хмари складається із сучасних серверів Supermicro, комутаторів Mellanox і системи безпеки Fortinet. Наявність власних міжнародних каналів і магістрального вузла на майданчику, на якому розташовується хмарна інфраструктура, забезпечує можливість підключення на базі мережі інтернет українського або європейського сегмента на швидкості від 100 Мбіт/с до 10 Гбіт/с, йдеться в повідомленні на сайті компанії.

"Датагруп" є постачальником хмарних рішень в Україні, пропонуючи бізнес-клієнтам і державному сектору і локальні, і міжнародні типи хмарних агрегаторів, і на базі власних хмарних агрегаторів, і на партнерських сервісах із провайдерами Deac (Латвія), Microsoft AZUR, Google Cloud.

Оператор надає послуги на телекомунікаційному ринку B2B з побудови корпоративних інтернет-мереж, кіберзахисту, телефонії, аутосорингу контакт-центрів. Зокрема, послуги швидкісного інтернету та інтерактивного телебачення надаються приватним абонентам у понад 90 населених пунктах в Україні.

У червні 2021 року "Датагруп" завершила укладання угоди про придбання 100% українського провайдера послуг платного телебачення та кабельного швидкісного інтернет-доступу групи компаній Volia і розвиває консолідований актив.


По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 427
Другие новости