Компании

все компании

"Укрпошта" запустила першу в Києві автоматизовану лінію сортування посилок

5 квітня 2023 року, 12:33

АТ "Укрпошта" запустило в Києві першу роботизовану лінію із сортування посилок, завдяки чому майже на порядок збільшило швидкість оброблення, а також підвищило її точність.

"Завдяки впровадженню першого конвеєра на 64 напрями ми збільшили швидкість обробки дрібних посилок із 400 шт./годину до більш ніж 8 тис. Лише одна смуга може сортувати понад 150 тис. посилок на добу. Це у вісім разів більше, ніж наші працівники вручну обробляли раніше", - зазначив генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський у фейсбуці в середу.

За його словами, "Укрпошта" цього року планує встановити ще щонайменше чотири-п'ять нових ліній, а в першій половині 2024 року - повністю перейти на автоматизований режим сортування в усій країні.

Смілянський зазначив, що під час війни проєкт загальмував, бо міжнародні компанії не були готові постачати деталі конвеєра в Україну.

"І це добре, бо є привід пишатися тим, що ця сортувальна смуга створена руками українських розробників - UISLabs, а більше ніж 90% її складових виготовлено на 10 різних промислових підприємствах України", - додав гендиректор.

Він зазначив, що лінії придбано за власні кошти компанії в результаті прозорого тендера. Відбір підрядника та закупівлю конвеєрного сортувального обладнання здійснено через систему електронних закупівель РroZorro. Згідно з даними сайту ZаkupkiProm, переможцем оголошеної у вересні закупівлі стало ТОВ "Українські інтелектуальні системи" (UISLabs), яке запропонувало ціну 163,75 млн грн за заявленої очікуваної вартості 164,57 млн грн, або $4,5 млн.

Ішлося про закупівлю п'яти сортувальних ліній: три для дрібних посилок потужністю до 8 тис. шт./год - у Києві, Львові та Дніпрі та дві - для посилок потужністю до 4 тис. шт./год із технологією Put-To-Light - у Києві та Львові, додаткового сортувального обладнання та запчастин, а також техобслуговування протягом чотирьох років. Терміни постачання ліній - перший квартал цього року.





Просмотров: 218
Другие новости