Компании

все компании

Економіка Німеччини уникне рецесії - прогноз

5 квітня 2023 року, 17:12
Економіка Німеччини уникне рецесії у 2023 році і трохи зросте завдяки зниженню цін на енергоносії в країні, прогнозують провідні дослідницькі інститути ФРН.

Прогноз, підготовлений мюнхенським Інститутом економічних досліджень (IFO), Інститутом світової економіки в Кілі (IfW), Рейнсько-Вестфальським інститутом економічних досліджень в Ессені (RWI) та Інститутом економічних досліджень у Галле (IWH), припускає, що ВВП Німеччини збільшиться на 0,3% поточного року.

Восени минулого року інститути прогнозували зниження економіки ФРН на 0,4% у 2023 році.

Головною причиною поліпшення прогнозу в їхній спільній доповіді названо "менш значне, ніж очікувалося, скорочення купівельної спроможності внаслідок істотного зниження цін на енергоресурси".

"Економічний спад взимку 2022/2023 року, ймовірно, був слабшим, ніж ми вважали восени. Проблеми в ланцюжках поставок, що чинили тиск на економіку Німеччини деякий час, зменшилися, - йдеться в доповіді. - Водночас для помітного уповільнення інфляції знадобиться певний час, оскільки скорочення попиту малоймовірне в найближчому майбутньому".

Інфляція в Німеччині, згідно з прогнозом інститутів, сповільниться лише до 6% у поточному році з 6,9% у 2022 році.

Заходи підтримки економіки, що вживаються владою ФРН, і очікуване зростання зарплат "посилюють внутрішній попит і підтримують високий інфляційний тиск", йдеться в доповіді.

"Лише наступного року цей аспект інфляційного тиску послабшає, що призведе до істотного уповільнення інфляції - до 2,4%", - зазначають інститути.

Згідно з їхнім прогнозом, ВВП Німеччини у 2024 році зросте на 1,5%.




Просмотров: 285
Другие новости