Компании

все компании

Cersanit запустить нову лінію з виробництва керамічної плитки

5 квітня 2023 року, 14:32
Польська Cersanit. С.А. планує запустити нову лінію з виробництва керамічної плитки навесні 2023 року, повідомив директор Ukraine Invest Сергій Цівкач.

"Перший етап інвестицій становить $20 млн (90 млн злотих) і дасть змогу створити 200 нових робочих місць. Загалом, Cersanit S.a. планує інвестувати $70 млн у розвиток додаткових виробничих потужностей", - повідомив Цівкач у linkedin.

Як повідомлялося, у грудні 2022 року Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) схвалив довгостроковий кредит у розмірі EUR42 млн для підтримки діяльності польського виробника керамічної плитки та сантехніки Cersanit S.A. в Україні та Польщі.

Cersanit S.A. є однією з провідних виробничих компаній за участю польського капіталу на європейському ринку. Основним видом діяльності компанії є виробництво та реалізація продукції для оздоблення та оснащення ванних кімнат. До складу Групи Cersanit входять європейські бренди Cersanit, Opoczno, Meissen Keramik, Pilkington's.

Як вказується на сайті Cersanit, серед активів групи - чотири заводи в Польщі та по одному в Німеччині, Румунії та Україні. Український завод компанії запущено 2009 року в Житомирській області. Потужність підприємства становить 12 млн кв. м керамічної плитки і до 2 млн одиниць сантехніки на рік.

У квітні 2022 року компанія оголосила про продаж своїх трьох заводів і торгової компанії в Росії. За повідомленнями на сайті Cersanit, тоді ж, у квітні 2022 року, активи були продані "третій стороні". Новий власник не називається, але ці активи продовжують функціонувати під брендом Cersanit.

Згідно з фінзвітністю ТОВ "Церсаніт Інвест", 2020 року компанія отримала 311,2 млн грн чистого збитку, виручка склала понад 2 млрд грн.

За даними Opendatabot, власником компанії значиться АТ "Церсаніт", бенефіціаром - Міхал Анджей Соловов (Польща).




Просмотров: 178
Другие новости