Компании

все компании

"Агротрейд" розширила посівні площі під ярими культурами на 0,8 тис. га

5 квітня 2023 року, 22:47
Аграрна група "Агротрейд" у сезоні-2023 розширила посівні площі під ярими культурами на 0,8 тис. га порівняно з минулим роком, відвівши під них 40,4 тис. га.

Як повідомила компанія у Facebook, стартувала посівна кампанія в Сумській і Чернігівській областях із посіву ярої пшениці, під яку буде виділено 12 тис. га, тоді як рік тому її посіви становили лише 1,4 тис. га.

"Робота трохи затримується через постійні опади, проте ґрунт уже повністю підготовлений для сівби. Так, восени ми подбали про закриття вологи на полях, а навесні виконали лущення, оранку та культивацію", - зазначив директор агропромислового департаменту "Агротрейду" Олександр Овсяник.

У планах агрогрупи посіяти під час весняних польових робіт також 2,8 тис. га гірчиці, 13 тис. га соняшнику, 6,7 тис. га кукурудзи, 4,9 тис. га сої. Близько 1 тис. га буде відведено під гречку.

Роком раніше "Агротрейд" відвів під ярі культури 39,6 тис. га, з яких на 15,6 тис. га вирощували кукурудзу, на 11,7 тис. га - соняшник, на 6,6 тис. га - ріпак, 3,1 тис. га зайняли соя, 1,4 тис. га - яра пшениця і 1,2 тис. га - гірчиця.

По завершенні цьогорічної посівної "Агротрейд" планує провести додаткове внесення азотних добрив.

Група компаній "Агротрейд" - вертикально інтегрований холдинг повного агропромислового циклу (виробництво, переробка, зберігання і торгівля сільгосппродукцією). Профільні культури - соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя та ріпак. Має власну мережу елеваторів із потужністю одночасного зберігання 570 тис. тонн.

"Агротрейд" працює на території Сумської, Чернігівської, Полтавської та Харківської областей, де обробляє 80,5 тис. га. У 2022 році в момент весняної посівної на частині земель групи велися бойові дії. Цього року також частина земель Харківської області буде недоступна для сільгоспробіт.

Група також виробляє гібриди насіння кукурудзи та соняшнику, ячменю, озимої пшениці. На базі насінницького господарства "Колос" (Харківська обл.) у 2014 році було побудовано насіннєвий завод потужністю 20 тис. тонн насіння на рік. У 2018 році "Агротрейд" вивів на ринок власну марку Agroseeds.

Засновником і генеральним директором "Агротрейд" є Всеволод Кожем'яко.




Просмотров: 295
Другие новости