Компании

все компании

Польща з 27 березня змінила правила ввезення домашніх тварин з України

4 квітня 2023 року, 11:42
Польща з 27 березня змінила правила ввезення домашніх тварин з України, повідомляє прес-служба Головної ветеринарної інспекції країни.

Зазначається, що згідно з новими правилами ввезення тварин до Польщі, переміщувані тварини повинні відповідати вимогам законодавства Європейського Союзу.

Зокрема, собаки, коти та тхори відповідно до стандартної процедури зможуть супроводжувати мандрівників, якщо тварина правильно позначена мікрочипом, має чинне щеплення від сказу, поточний серологічний тест для визначення титру антитіл проти сказу, а також довідку про стан здоров'я згідно зі зразком, встановленим законодавством ЄС, або у визначених випадках - дійсним паспортом, виданим в одній із країн-членів ЄС.

"З метою полегшення переміщення в межах ЄС, до подальшого повідомлення, польські служби не вимагатимуть 90-денного періоду очікування від дати забору зразка крові для перевірки титру антитіл проти сказу в сироватці крові, якщо результат тесту є задовільним (> 0,5 МО/мл) та зазначений у свідоцтві про стан здоров'я тварини", - зазначено в повідомленні.

У ньому уточнюється, що в довідці про стан здоров'я тварини український офіційний ветеринарний лікар має перекреслити відповідне засвідчення про 90-денний період очікування, поставивши на полях перекресленого засвідчення свій підпис і печатку з ім'ям.

"До довідки про стан здоров'я обов'язково додається документація про проходження обстеження", - підсумували в інспекції.




Просмотров: 218
Другие новости