Компании

все компании

Долар США зростає до євро та ієни

3 квітня 2023 року, 13:07
Курс долара США піднімається до основних світових валют на побоюваннях, що рішення низки провідних нафтовидобувних країн скоротити видобуток може призвести до нового зростання цін на енергоносії і стати перешкодою для уповільнення інфляції.

Як повідомлялося, напередодні ввечері 8 із 20 країн ОПЕК+ оголосили про добровільне зниження нафтовидобутку з травня до кінця року. За підрахунками "Інтерфаксу", загальне зниження нафтовидобутку становитиме приблизно 1,657 млн барелів на добу, з них по 500 тис. б/д припаде на РФ і Саудівську Аравію.

На цій новині ціни на нафту підскочили приблизно на 5%. Трейдери побоюються, що таке рішення може посилити інфляційний тиск у світі, ускладнивши завдання центробанків щодо повернення інфляції до цільових рівнів, пише Trading Economics.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара США щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), підскочив на 0,5% під час ранкової сесії.

Пара євро/долар на 9:29 кв торгується на рівні $1,0808 проти $1,0843 на закриття сесії минулої п'ятниці, євро втрачає близько 0,3%.

Фунт стерлінгів дешевшає на 0,4% і торгується на позначці $1,2289 проти $1,2334 на закриття минулої сесії.

Курс долара до ієни зростає на 0,7% і перебуває на позначці 133,71 ієни проти 132,76 ієни минулої п'ятниці.

Як стало відомо в понеділок, індекс Танкан, що оцінює рівень довіри до економіки Японії серед великих компаній переробної промисловості, опустився в січні-березні до 1 пункту з 7 пунктів кварталом раніше.




Просмотров: 207
Другие новости