Компании

все компании

Футбольний клуб "Шахтар" поскаржився на FIFA в Європейську комісію

31 березня 2023 року, 15:15
Європейська комісія отримала скаргу донецького футбольного клубу "Шахтар" на дії Міжнародної федерації футболу (FIFA) за рішення дозволити іноземним гравцям припиняти контракти з українськими клубами до літа 2023 року через війну, через що клуб зазнав шкоди в розмірі $43,6 млн.

ФК вимагає компенсації.

"Ми отримали скаргу, яку ми розглянемо на основі наших стандартних процедур", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Європейській комісії в п'ятницю.

Подальших коментарів ЄК не надала. "У нас немає подальших коментарів", - сказали в ЄК.

Раніше ЗМІ повідомили, що Європейська комісія - не перша інстанція, до якої "Шахтар" звертається з цією вимогою. Перший позов проти федерації було подано влітку 2022 року до Спортивного арбітражного суду (CAS) у Лозанні, але в січні 2023 року його було відхилено. У позові стверджували, що через ухвалені FIFA екстрені правила зірвався трансфер чотирьох іноземних футболістів "Шахтаря" на EUR50 млн.

"Ми очікуємо, що Європейська комісія зрозуміє й оцінить надзвичайний фінансовий тиск, якого зазнає наш клуб через дії FIFA, тоді як нашу країну спустошує незаконна війна", - заявив генеральний директор клубу Сергій Палкін.




Просмотров: 295
Другие новости