Компании

все компании

"Укрцукор" прогнозує роботу в Україні 29 цукрових заводів

30 березня 2023 року, 16:47
Кількість цукрових заводів, які працюватимуть в Україні у 2023 році, збільшиться на шість порівняно з 2022 роком і сягне 29, прогнозує в. о. голови правління Національної асоціації цукровиків України "Укрцукор" Назар Михайловин.

"Через воєнні дії на території нашої країни минулого року були серйозні проблеми в Київській, Харківській, Житомирській, Чернігівській областях. Вони не змогли взяти участь у посіві та виробництві цукру. Сезон-2022 в Україні відпрацювали 23 заводи, до яких нинішнього року приєднається ще шість підприємств", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Михайловин зазначив, що очікувана Мінагрополітики у 2023 році площа під цукровими буряками в 220 тис. га порівняно з 181,4 тис. га у 2022 році практично відповідає довоєнним показникам у 226 тис. га.

В "Укрцукрі" також прогнозують, що сировинна база поповниться за рахунок фермерів-новачків. "Через складнощі з реалізацією соняшнику, кукурудзи та пшениці багато фермерів звернули увагу на ліквідність цукрових буряків - їх не потрібно зберігати, сушити, тобто додатково вкладати гроші", - зазначив Михайловин.

Він додав, що під час реалізації цукрових буряків переробним заводам фермери відразу отримують розрахунок. Крім того, цукрові заводи під час підписання контрактів із сільгоспвиробниками забезпечують їх насінням, добривами, засобами захисту рослин і, за необхідності, технікою, що перебуває на балансі переробних підприємств.

Згідно з прогнозами Мінагрополітики, у 2023 році площі під цукровими буряками в Україні становитимуть 220 тис. га порівняно зі 180 тис. га роком раніше. Валове виробництво буряків очікується в межах 11,3 млн тонн, що на 1,6 млн тонн більше, ніж у 2021 році.


По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 382
Другие новости