Компании

все компании

Зростання ВВП Азії прискориться до 4,5% - БАФ

29 березня 2023 року, 21:48
Темпи зростання реального ВВП Азії у 2023 році прискоряться до 4,5% порівняно з 4,2% у 2022-му, йдеться у доповіді, представленій у рамках Боаоського азіатського форуму (БАФ).

Азіатські економіки, будучи основними двигунами світової економіки, сприятимуть підвищенню темпів загального відновлення у 2023 році. Азія позитивно виділяється на похмурому глобальному економічному ландшафті і продовжуватиме просувати регіональне виробництво, торгівлю, інвестиції та фінансову інтеграцію та згуртованість, повідомляється в огляді, який наводить агентство "Сіньхуа".

За даними Міжнародного валютного фонду, цього року Китай та Індія забезпечать половину зростання світової економіки.

Генеральний секретар БАФ Лі Баодун на прес-конференції у вівторок сказав, що зростання та розвиток Азії є найважливішою подією на тлі глобального економічного спаду. Він зазначив, що азіатська економіка неухильно зростає і відновлення економіки Китаю дає дуже сильний сигнал.

У доповіді також йдеться, що незважаючи на погіршення ситуації на глобальному ринку праці в 2023 році, ситуація із зайнятістю в Азії, особливо в Східній Азії, може виявитися кращою, ніж очікувалося.

Цього року БАФ, що проходить з 28 по 31 березня у місті Боао на острові Хайнань, залучив близько 2 тис. учасників із понад 50 країн.

По материалам: агентство "Сіньхуа"


теги: ввп, Азія



Просмотров: 343
Другие новости